Путин: Руски стручњаци спремни да сарађују на случају Наваљног, нико их не зове

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин рекао је да је тражио да руски стручњаци буду укључени у заједнички рад када је реч о случају наводног тровања блогера Алексеја Наваљног али да Русију нико не зове.
„Они (стручњаци) су спремни да оду ван земље, у Француску, Немачку, Холандију, код стручњака који тврде да су пронађени бојеви отрови. Нас нико не зове. Ми смо их позвали код нас. Не долазе, званична документа не дају, биолошке материјале не дају. Шта да радимо?“, рекао је Путин током састанка са представницима Савета за људска права.

Руски председник је рекао да је у случају Наваљног и наводног тровања у току провера али да се кривично дело не може покренути без материјала, доказа.

Подсетио је и да је руско Тужилаштво у више наврата тражила од иностраних колега да пошаљу бар званични писани закључак.

Подсетимо, немачка влада је 2. септембра, позивајући се на лабораторију Бундесвера, саопштила да је руски опозиционар Алексеј Наваљни отрован супстанцом из групе хемијских бојних отрова „Новичок“. 

Од Русије се захтева да спроведе истрагу, а званична Москва инсистира на томе да јој Берлин достави информације у вези с Наваљним, што се до сада није догодило.

Прочитајте још:

 

 


 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала