Русија: Запад дискредитује вакцину „Спутњик Ве“, могуће и провокације

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаВакцина против ковида Спутњик Ве Института "Гамалеја"
Вакцина против ковида Спутњик Ве Института Гамалеја - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф комисије за заштиту државног суверенитета Савета федерације Русије Андреј Климов изјавио је да се на Западу припремају кампање за дискредитацију руске вакцине „Спутњик Ве“, као и да није искључена могућност провокација на рачун руске вакцине широм света.

„Није само да планирају, већ је дискредитују у сваком смислу. Чим су сазнали да ми припремамо вакцину, већ су почеле дискредитације“, рекао је он.

Руски сенатор је нагласио да постоје информације о томе да је америчка амбасада рекла украјинским властима да „не би било пожељно да та земља користи руску вакцину“.

Огласила се и портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова која је рекла да се у западним медијима већ појавио термин „рат вакцинама“, да се појављује мноштво чланака у којима се негативно говори о руским вакцинама.

„Овде није само реч о вакцинама, већ и о руским научницима, лекарима“, додала је она и истакла да Русија помно прати све те објаве западних медија и покушава да демантује све те наводе.

„Битно је да се на време реагује, да се објављују информације о успесима руских научника, да се наводе примери, да се информише јавност. То је важна компонента борбе против такве кампање“, навела је она.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала