Шпијунски авиони поново активни: Руски МиГ-31 испратио незваног госта

© WikipediaЛовац-пресретач МиГ-31
Ловац-пресретач МиГ-31 - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски ловачки авион МиГ-31 пресрео је стратешки извиђачки авион РЦ-135 америчких ваздухопловних снага изнад Беринговог мора и пратио га је док се страна летелица није удаљила од руске границе, саопштио је руски Национални центар за управљање одбраном.

 

Како се наводи, 11. децембра руски радари су изнад Беринговог мора открили ваздушну мету која се приближавала руској граници.

„Подигнут је ловац МиГ-31 из дежурних снага противваздушне одбране Тихоокеанске флоте. Посада руског ловца је идентификовала ваздушну мету као стратешки извиђачки авион РЦ -135 Ваздухопловних снага САД, кога су пратили изнад акваторије Црног мора“, саопштено је из Центра.

Нако што се амерички авион почео удаљавати од руске границе, МиГ-31 се успешно вратио на аеродром у базу.

Лет руског ловца је реализован строго у складу са међународним правилима коришћења ваздушног простора, а руска државна граница није нарушена.

Након затишја у новембру, у децембру се поново примећује повећана активност страних летелица у близини руских граница. Данашњи случај је други у седмици. У понедељак, 7. децембра, руски ловац Су-30 је пресрео изнад Црног мора два авиона – амерички и француски које је пратио авио-танкер.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала