Звезда има гомилу дужника и велику прилику за освету

© AP Photo / Olivier MatthysФудбалери Црвене звезде
Фудбалери Црвене звезде  - Sputnik Србија
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде су обезбедили себи учешће у елиминационој фази такмичења Лиге Европе, али ту њихов посао није завршен.

Српски шампион је поставио, па оборио рекорд домаћих тимова по броју освојених бодова у првој рунди неког европског такмичења и с правом има велике амбиције за наредни период.

Звезда и Слован - Sputnik Србија
Звезда без победе у Либерецу за крај првог дела Лиге Европе

Али, са великим амбицијама стижу и велики противници против којих неће бити права на грешке, попут оних три године раније против московског ЦСКА.

И тада је Звезда дочекала европско пролеће, али се саплела на првој препреци, једнако као и Партизан, против Викторије из Плзења.

Ове сезоне ће конкуренција бити далеко озбиљнија, а потенцијални ривали Звезде су неки њој добро познати тимови.

​Као највеће име се издваја Манчестер јунајтед, екипа која је већ годинама фази опоравка и још не успева да се врати на стазе старе славе.

Испадање из Лиге шампиона је значило и селидбу у нижи ранг такмичења, у ком је тим са Олд Трафорда већ био прошле године и где се састао са Партизаном.

Манчестер би заиста био огроман изазов за Звезду, али не и непрелазна препрека, имајући у виду чињеницу да није блистао у два дуела са црно-белима.

Тотенхем би Звезда свакако желела да избегне, бар због недавне историје, а сличан случај је и са Арсеналом, док је Наполи на неки начин остао дужан црвено-белима, бар због оне утакмице у Београду где је српски тим морао да иде на победу, а то није урадио.

Звезда има историју дуела и са Миланом, Бајером из Леверкузена и Ромом, такође потенцијалним ривалима и тимовима који ове сезоне играју у солидној форми, што се у првом реду односи на тим са стадиона Сан Сиро.

Околности у Лиги шампиона су удесиле судбину Ајаксу и послале га у Лигу Европе, те наметнуле додатну обавезу да покуша да се бори за трофеј.

​У доњем дому потенцијалних ривала Звезде, односно тимова са нижим коефицијентом и реномеом, налази се неколико озбиљних "нагазних мина", у виду Виљареала, ПСВ Ајндховена, Клуб Брижа и Шахтјора.

На дну листе, али никако најмање важни, налазе се загребачки Динамо, са којим би евентуално укрштање представљало прави спектакл, те Глазгов Ренџерс, такође екипа која је остала дужна Звезди због чувеног гола Наћа Нова у 90. минуту, у мечу квалификација за Лигу шампиона одиграном 2007. године.

Жреб за прво коло нокаут фазе Лиге Европе на програму је у понедељак, од 13.00, а извлачење ћете уживо моћи да пратите на страницама спортске рубрике српског издања Спутњика.

► Звездин Дијего је покушао да буде Марадона /видео/

► Звезда без победе у Либерецу за крај првог дела Лиге Европе

► Навијачи Звезде великим ватрометом уздрмали Либерец /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала