Нови изглед Златибора: Светлосни снопови, изворска вода и подно грејање на шеталишту /видео, фото/

Пратите нас
Туристичко језеро у центру Златибора, симбол планине добило је потпуно нови изглед. Срце златиборског туризма и симбол његовог столетног развоја, поред кога су се одмарале генерације, реконструкцијом је добило нови сјај.

У протеклом периоду спроведени су обимни радови на уређењу туристичког центра и самог језера. Тако су на Краљевом тргу постављене нове плоче и реконструисан систем подног грејања, постављене нове клупице, проширена пешачка зона, уређен плато испред Краљеве чесме и нове зелене површине.

​„Корито језера у потпуности је обновљено. Ово је најобимнија реконструкција језера од изградње 1947. године. Изграђен је нови колектор којим ће се успешно решавати проблеми површинских вода и контролисати ниво воде у језеру. По обновљеном кориту постављена је декоративна расвета у облику звезданог неба, као и светлосни снопови који имају могућност промене боје светлосних ефеката“, рекао је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

Језеро се пуни чистом изворском водом, из две оближње бушотине, а ускоро ће вода из истих бушотина бити доступна за пиће на свим јавним чесмама. Разнобојне бочне прскалице употпуњују изглед језера.

„Нови изглед центра Златибора резултат је жеље да се стотинама хиљада гостију који одмарају на Златибору током целе године, али и мештанима планине, пруже нови садржаји и омогући да, на традиционално омиљеним локацијама, стварају нове успомене“, нагласио је Стаматовић.

Сви радови на реконструкцији центра Златибора финансирани су средствима општине Чајетина, преноси Б 92.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала