Партизан кроз драму и преокрет до победе над Мегом!

© Фото : АБА / КК ПартизанФилип Петрушев против Партизана
Филип Петрушев против Партизана - Sputnik Србија
Пратите нас
Кошаркаши Партизана су великим преокретом и у драматичној завршници успели да победе тим Меге резултатом 79:77 у АБА лиги.

Меч је решен у последњим секундама, кошем Рашона Томаса, након што је црно-бели тим био у подређеном положају током готово целог меча. 

View this post on Instagram

A post shared by Uncle Screw (@uncle.screw)

Мега је била доминантна у првом полувремену и успела је да убаци равно 50 поена, те стекне предност од десет поена у односу на ривала.

Бриљирали су центри Меге, Филип Петрушев је уписао 17 поена, Марко Симоновић је додао десет, а укупан однос броја скокова је износио 22:12 у корист тима тренера Владе Јовановића.

​Црно-бели су покушавали да стигну разлику у трећој деоници, спуштали су заостатак на седам поена у неколико наврата, али је Мега сваки пут имала одговор и начин да се врати на безбедну раздаљину.

После тројке Петрушева Мега је стекла 14 поена предности на два минута до краја треће деонице.

У финалном нападу Партизана Огњену Јарамазу је изашла лопта из обруча у шуту за три поена, а погодак Малкома Казалона са десетак метара није био урачунат.

Партизан је добро стартовао последњу деоницу, са две тројке се вратио на свега три поена заостатка, при резултату 65:62.

Црно-бели су имали шансу да изједначе, после намерног прекршаја Луке Церовине Коди Милер-Мекинтајер је убацио слободно бацање, али су потом играчи Партизана изгубили лопту.

​Нови намеран фаул је резултирао нападом за Партизан који је реализовао Никола Јанковић, за изједначење од 65:65, а затим је Новица Величковић погодио тројку за вођство.

Закуцавањем из контранапада Јарамаз је донео четири поена предности Партизану, али се у последњи минут ушло са нерешеним резултатом.

Стефан Момиров је био прецизан за вођство Меге, Раде Загорац је промашио тројку, али је Вил Мозли био активан на скоку и донео је изједначење.

Петрушев није успео да закуца, а у последњем нападу за Партизан Рашон Томас није био прецизан и лопта је изашла у аут.

Црно-бели су успели да се организују, Томас је дошао до шута и победио са 79:77.

​Партизан је остварио пету победу у сезони, има и пет пораза и налази се на четвртом месту на табели, док је Мега другопласирана са скором 7/3 из десет одиграних утакмица.

Најефикаснији у победничком тиму био је Милер-Мекинтајер са 22 поена, Маркус Пејџ је додао 15, а Мозли је био двоцифрен са десет поена.

На другој страни је сјајан био Петрушев са 23 поена и десет скокова, Симоновић је додао 14 уз девет ухваћених лопти, а Јован Новак је уз десет поена имао и пет асистенција.

► Звезда на раскрсници – дете или опет странац, а заправо има „кеца у рукаву"

► Фуриозна Звезда почистила ФМП у Железнику

► НБА се вратио – Богдановић слабо шутирао на дебију, Бјелица ван ритма

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала