Врховни суд САД одбацио тужбу Тексаса o изборима у четири државе

© AP Photo / Evan VucciПредседник САД Доналд Трамп
Председник САД Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник САД Доналд Трамп објавио је да је потпуно разочаран одлуком Врховног суда који је одбацио тужбу државе Тексас којом се тражи поништавање резултата гласања на изборима у четири савезне државе.

„Врховни суд нас је заиста изневерио. Нема мудрости, нема храбрости!“, објавио је председник САД Доналд Трамп на Твитеру.

Тужбом, која је поднета Врховном суду, тражи се да се Џорџији, Мичигену, Пенсилванији и Висконсину забрани да дају електорске гласове Трамповом демократском противкандидату Џозефу Бајдену.

​"Дакле, ви сте председник Сједињених Држава и управо су прошли избори на којима сте добили далеко више гласова од било ког председника у историји, и они су наводно изгубљени. Не можете да "стојите" пред Врховним Судом, па ви "интервенишете" са дивним државама ..... ", навео је Трамп на Твитеру, жалећи се на одлуку Врховног суда.

​Актуелни председник цитирао је гувернера Тексаса Дана Патрика да је жалосно да САД „нису добиле ниједан суд који би мериторно пресудио о овоме (гласању)“.

„То је правна срамота, срамота за САД !!!“, навео је Трамп.

Суд је је у кратком непотписаном налогу навео да Тексас није показао „правно препознатљив интерес за начин на који друга држава спроводи своје изборе“.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала