Песков открио где се налази Путинов „бункер“ у ери пандемије

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин са шефом компаније "Роснано" Сергејем Куликовим
Председник Русије Владимир Путин са шефом компаније Роснано Сергејем Куликовим - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски председник у ери пандемије вируса корона живи у председничкој резиденцији у предграђу Москве – Ново-Огарјово, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Путин тренутно живи у Ново-Огарјово, где је и живео и пре пандемије“, рекао је Песков у филу „Опасни вирус. Прва година“ на телевизији „Русија 1“, коментаришући гласине да председник „живи у неком бункеру одакле издаје наређења“.

„Он тамо (у Ново-Огарјово) и живи и тамо често ради. Отуд долази у Кремљ, отуд, не так често, како би желео, лети у посете. Технолошка решења му дају ефекат присуства у местима где му је потребно“, нагласио је Песков.

Што се тиче тестирања на вирус корона, он то ради онолико колико је потребно за осигурање безбедности, додао је портпарол председника.

Портпарол Кремља је нагласио да се у резиденцији налазе и епидемиолози, специјалисти који праве радни распоред за шефа државе, са тачке гледишта медицине.

Песков је навео и да председник у хитним случајевима може лично да се састане са људима, који понекад пре тога треба да сачекају тестирање, а лична комуникација са шефом државе може да се одвија и на безбедној удаљености 5 до 6 метара.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала