Творци руских вакцина: Ниједна вакцина не гарантује апсолутну заштиту

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Уђи у базу фотографијаРуска вакцина „Спутњик V“
Руска вакцина „Спутњик V“ - Sputnik Србија
Пратите нас
Ниједна вакцина не пружа апсолутну заштиту против вируса корона, могу се поново заразити и они који су прележали корону, упозоравају творци руских вакцина.

„Ниједна вакцина не гарантује апсолутну заштиту“, рекао је директор центра „Гамалеја“ у којем је створен препарат „Спутњик Ве“ Александар Гинцбург у интервјуу за филм Наили Аскер-заде „Опасан вирус. Прва година“ на телевизији „Русија 1“.

Истовремено, директор центра „Вектор“, који је произвео вакцину „ЕпиВакКорона“ Ринат Масјутов каже да „нико није заштићен од поновне заразе, чак ни они који су прележали“.

Подсетимо, „Спутњик Ве“ је прва у свету регистрована вакцина против вируса корона. У октобру је председник Русије Владимир Путин објавио о регистрацији друге руске вакцине против вируса корона, коју је развио Државни Научни центар „Вектор“, а која је названа „ЕпиВакКорона“.

Ускоро је могућа и регистрација треће вакцине коју је произвео Федерално научни центар за истраживање и развој имунобиолошких препарата „Чумакова“ Руске академије наука.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала