Звездин бисер је коначно нашао своје место под сунцем /видео/

© AP Photo / Andreas SchaadДејан Јовељић
Дејан Јовељић - Sputnik Србија
Пратите нас
Дејан Јовељић је пре две године успео да на 21 утакмици за Црвену звезду, односно њен млади тим, постигне 41 гол и да са разлогом стекне статус момка који би требало да буде вођа генерације у највећем српском фудбалском клубу.

Момак из Бијељине, рођен 1999. године, нажалост није успео у томе – свега после једне сениорске сезоне је раздужио црвено-белу опрему и кренуо у „бели свет“ да тражи своје место под сунцем.

​Рекло би се, штета за домаћи фудбал, штета за репрезентацију, за Црвену звезду, али је усуд тог клуба да не може да чека своју децу.

У Љутице Богдана су правила јасна – резултат је на првом месту, али једнако важна је и продаја играча, у сврху пуњења буџета.

Марко Николић - Sputnik Србија
Протести, предрасуде, увреде, средњи прст, али – Русија сада зна ко је Марко Николић

Сетимо се како се Лука Јовић провео у Звезди, па колико је Ђорђе Деспотовић чекао да заигра за први тим...

Јовељић је у тој једној сезони наговестио да заиста има убитачан голгетерски инстинкт и да је пред њим лепа будућност, али – ван Србије.

На 25 утакмица, три је одиграо у сезони раније, уписао је 14 голова и две асистенције, а само пет пута је одиграо пуних 90 минута, док је у девет наврата у игру улазио као резерва.

Звезда је добила понуду вредну четири милиона евра од Ајнтрахта из Фракфурта и без поговора је прихватила, па је Јовељић баш у лето када је Јовић из тог немачког клуба отишао у Реал Мадрид постао члан немачког тима са задатком да одмени свог земљака и претходника у Звезди.

На његову жалост, није ишло како треба, није добијао шансу, деловало је да физички не може да испрати напоре у веома захтевној Бундеслиги, нити да је још у стању да као две године старији Јовић решета мреже.

Наступио је на десет утакмица и уписао један гол, а као позајмљени играч Андерлехту наступио је пет пута уз по погодак и асистенцију.

Пред ову сезону још једна позајмица – избор је пао на Волфсбергер, клуб из града Волфсберга у ком је већ годинама капитен некадашњи фудбалер Партизана Немања Рнић.

Амбициозни клуб је испословао долазак младог Србина из Франкфурта и погодио је пошто је Јовељић на 16 мечева уписао шест голова и једну асистенцију, а посебно се издвајају његове недавне партије.

Млади репрезентативац Србије је тресао мреже на три последње утакмице, а у дуелу са Фајенордом из Холандије постигао је једини погодак и омогућио свом тиму историјску победу за пласман у другу фазу Лиге Европе.

Такав резултат је потпуно изненађујући с обзиром на то да су се у групи К такмичили још Динамо Загреб и ЦСКА Москва.

Врхунску форму Јовељић је потврдио и у аустријској Бундеслиги, био је стрелац против Рида, за бод свом тиму, а у дуелу са Тиролом је био једини играч екипе са позитивном оценом пошто је постигао почасни погодак у поразу од 4:1.

Јовељић је добио велику шансу у Волфсбергеру и користи је, што је најбитније за нападача стекао је велико самопоуздање и најављује да је пред њим заиста велика будућност, а на управи Звезде остаје да се избори да своје таленте не продаје тако лако, већ да покуша да од њих извуче и фудбалски, не само материјални максимум.

► Матићу ни минут у манчестерској успаванци /видео/

► Бирамо најлепши гол – „штикла“, брзи воз из Кореје или „маказице незнаног јунака“ /видео/

► Партизан се извукао из нокдауна – главу су му сачувала три пара рукавица

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала