Вечни пламен стиже из Москве у Београд

© Sputnik / Denis GrishkinСпоменик незнаном јунаку у Москви
Споменик незнаном јунаку у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
У Александровском саду, код Кремља, одржана је церемонија узимања делића Вечног пламена са Гроба незнаном јунаку који ће специјалним авионом Министарства одбране Русије бити достављен у Београд.

Учесници церемоније су, између осталих, били шеф Спољнообавештајне службе Сергеј Наришкин и заменик министра одбране Андреј Картаполов, који су положили цвеће на споменик и минутом ћутања одали пошту погинулима.

Делић пламена ће у бити достављен у Београд до Споменика ослободиоцима Београда, где ће бити запаљен први Вечни пламен у Србији који треба да покаже приврженост очувању истине о подвизима совјетских војника који су ослободили Европу од нацистичких освајача.

Како је Спутњик раније писао Вечни пламен биће смештен иза главног улаза у централној алеји на Гробљу ослободилаца и у равни са спомеником совјетским ратницима.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је тада за нашу агенцију да ће Вечни пламен представљати вечни помен херојима који су ослободили Београд од нацистичке окупације.

© Фото : Град БеоградМесто где ће бити положена капсула са Вечном ватром
Вечни пламен стиже из Москве у Београд - Sputnik Србија
Место где ће бити положена капсула са Вечном ватром

Подсетимо, шеф дипломатије Русије Сергеј Лавров допутоваће сутра у званичну посету Србији. Значајна тачка његове посете, како је саопштио амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко у интервјуу "Новостима", биће паљење вечног пламена на Гробљу "Ослободилаца Београда".

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала