Џајић за Спутњик o Милану: Звезда до звезда мора преко највећих, не преко Железничара из Лајковца

© AP Photo / Dragan DžajićДраган Џајић
Драган Џајић - Sputnik Србија
Пратите нас
Драган Џајић, најбољи југословенски фудбалер и трећа Звездина звезда, прокоментарисао је за Спутњик жреб за Лигу Европе који је у шеснаестини финала спојио два бивша првака Европе и света ─ Црвену звезду и Милан.

Навијачи Црвене звезде, пре свега они старији, никада неће заборавити ону чувену београдску маглу која се спутила 9. новембра 1988. године и спасила велики Милан, предвођен Барезијем, Малдинијем, Рајкардом, Гулитом, Донадонијем, Ван Вастеном, Анћелотијем, да буде нокаутиран на „Маракани“ у другом колу Купа европских шампиона.

Фудбалери Црвене звезде - Sputnik Србија
Спектакл – Звезда у Лиги Европе против Милана!

После 1:1 у престоници моде, реванш у Србији је игран двапут у два дана, због поменуте магле. Црвена звезда је повела голом Дејана Савићевића, али је тај меч у 57. минуту прекинут, да би дан касније стрелци били Марко ван Вастен и Дејан Савићевић, с тим што је популарни Геније паралелно ишао у војску и играо фудбал, па је био исцрпљен, те није могао да парира изузетно физички припремљеним мајсторима фудбала у црно-црвеном дресу. Звезда је на крају елиминисана после пенал рулета 4:2, а судбина је хтела да баш Геније промаши пенал...

До новог сусрета српског и италијанског дива чекало се до 2006. године, када су одмерили снаге у квалификацијама за Лигу шампиона. Милан је славио у Италији 1:0, био је успешнији и у Београду - 2:1. Ко зна можда овога пута буде трећа срећа за црвено-беле.

Драган Џајић је у разговору за Спутњик, свега неколико минута после одржаног жреба, поручио да ће 18. и 25. фебруара у нокаут фази Лиге Европе бити два сасвим сигурно неизвесна и напета меча, али је пре тога кратко евоцирао успомене на ону чувену 1988. години у маглу...

„Та утакмица се увек памти. Милан је био много јак, а Звезда је у два наврата одиграла 1:1, на крају изгубила на пенале. У два дана 200.000 људи је било на Маракани. Што се тиче жреба, сви противници су тешки, Милан је велико европско и светско име са свим тим трофејима које има. Ове године, за разлику од претходних, први су на табели у Серији А, али нема дилеме да ће Звезда учинити све кад изађе на терен да елиминише Mилан. Дејан Станковић их одлично познаје, направиће најбољи тим да се супротстави Милану. Најбитније је да је Звезда у Европи, да смо присутни све време, спортски је надати се, нема везе то коме иде улога фаворита на папиру“, рекао је званично најбољи југословенски фудбалер свих времена.

Џајић се затим осврнуо на један изузетно битан моменат и један изузетно битан аспекат у читавом том фудбалском ансамблу - навијаче!

„Била би права штета да сада буду утакмице без публике, додуше нико не зна како ће се одвијати ствари и шта ће бити у фебруару. Милан је атрактиван противник, волео бих да буде дозвољено присуство навијача. Да не причамо колики би то ветар у леђа био Звезди. Постаје досадан овакав фудбал и на стадиону и на телевизији, али боље ишта него ништа. Некако постаје оптерећење ово без навијача“, искрен је Џајић.

Трећа Звездина звезда зна да се на путу до врха морају прескакати само највећи, и зато ниједног тренутка не жали због тежине ривала.

„Као што сам већ рекао Милан је изузетно јак противник, било би лепо да дође и Златан Ибрахимовић, он је атракција занимљив је посебно медијима, привлачи доста пажње где год се појави јер је врхунски фудбалер. Кога год да је Звезда извукла причали бисмо да је могло боље или горе. Преко највећих се иде до звезда, не иде се преко Железничара из Лајковца“,завршио је разговор за Спутњик велики Драган Џајић.

► Спектакл – Звезда у Лиги Европе против Милана!

► Звезда има једну жељу – само да магле не буде

► Французи представили загребачки Динамо са заставом Србије /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала