Гашење једна од опција за „Монтенегро eрлајнз“

© AP Photo / RISTO BOZOVICМонтенегро ерлајнз
Монтенегро ерлајнз - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Авио-компанија „Монтенегро eрлајнс“ је у поприличним проблемима, стање је веома запуштено и једна од опција је и гашење компаније, изјавио је данас црногорски министар капиталних инвестиција Младен Бојанић.

Министар је, на конференцији за новинаре, саопштио да је Агенција за заштиту конкуренције донела привремено решење да се помоћ „Монтенегро eрлајнзу“ (МА) обустави.

„И нашли смо се у пат-позицији. Један део средстава је искоришћен, други блокиран. ’Монтенегро eрлајнз‘ има проблема са ликвидношћу“, рекао је Бојанић, преносе Вијести.

Такође је навео да је за данас завршен разговор са челницима компаније, којем су присуствовали и министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић и министар економског развоја Јаков Милатовић, те да ће разговори сутра бити настављени.

„Нимало није добро стање ни по питању ликвидности ни унутар компаније, а оно што је прилично непријатно је то да нису добри односи што се тиче руководства. Ова влада неће бежати ни од једне одлуке. Какво год да је наше виђење будућности компаније, ми ћемо ту одлуку донет, а не одлагати као што је рађено деценијама“, поручио је Бојанић.

Истакао је и да ће будућност авио-превозника утицати на укупну економију Црне Горе, преноси Танјуг.

На питање шта ће бити са помоћи „Монтенегро eрлајнзу“, Бојанић је одговорио да је имплементација закона заустављена 3. септембра и да решење морају да траже у сарадњи са Европском унијом.

„Поред тога што нас обавезују закон, обавезују нас и директиве ЕУ и у сарадњи са њима тражићемо решење“, објаснио је он.

Додао је да је донета одлука о формирању Међуресорне комисије за унапређење корпоративног управљана компанијама са већинским државним власништвом.

„Само у оквиру Министарства капиталних инвестиција има око 20 државних компанија. Било је огромних запошљавања уназад неколико месеци. У свим тим компанијама припремају се систематизације ових дана да би се покрила та запошљавања. Упутио сам допис у ових 20 компанија са захтевом да ми до прекосутра доставе број новозапослених од 1. јула са одлукама о њиховом распореду“, навео је Бојанић.

Према његовим речима, незамисливо је да се у компанијама где се види пад прихода и увећање укупних расхода – повећа број радника.

Бојанић је рекао да кад су у питању смене у државном врху, не зна ко ће бити први.

„Много је кандидата за прво место, много је приоритета за смену у државном врху. Биће гужва на врху. А што се тиче ’Монтенегро ерлајнза‘, јако су лоши односи. Мало сам више упознат са односима у компанијама, али и мене многе ствари изненађују“, рекао је црногорски министар капиталних инвестиција.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала