Кремљ: Руси немају никакве веза са хакерским нападима на америчке институције

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпарол председника Русије Дмитриј Песков негирао је америчке оптужбе о умешаности руских хакера у компјутерске нападе и позвао да се престане са неоснованим оптужбама.
 „Још једном одбацујем такве оптужбе“, рекао је новинарима представник Кремља, коментаришући информације о сајбер нападу на америчке институције и компаније које су, наводно, извели руски хакери.

„Ако је током више месеци било неких напада и Американци нису могли ништа да предузму поводом тога, вероватно, нема потребе да се одмах, неосновано, за све оптуже Русе. Ми са тим немамо никакве везе“, нагласио је Песков.

Раније је прес служба америчког Трговинског министарства потврдила информације о хаковању рачунарске мреже Националне управе за телекомуникације и информације. ФБИ истражује случај. Како је „Ројтерс“ известио, у америчкој обавештајној служби постоји забринутост да су хакери који су напали владу и Министарство финансија можда користили сличне методе да би провалили у друге структуре америчке владе. Истовремено, према извештавањима „Вашингтон поста“, иза ових сајбер напада стоје хакери који раде за руску владу. Међутим, лист не наводи доказе о овим изјавама.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала