Лавров у Републици Српској

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаПредседник Републике Српске Милорад Додик и министар спољних послова Русије Сергеј Лавров /
Председник Републике Српске Милорад Додик и министар спољних послова Русије Сергеј Лавров / - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски министар спољних послова Сергеј Лавров стиже у Републику Српску и БиХ. У Источном Сарајеву данас ће разговарати са српским чланом и председавајућим Председништва БиХ Милорадом Додиком и званичницима Српске, а сутра у Сарајеву са члановима Председништва.

Састанак ће бити одржан у 18.00 часова у седишту Владе Републике Српске у Источном Сарајеву.

Милорад Додик изјавио је уочи посете Лаврова да ће сарадња Републике Српске и Русије бити настављена и у политичком и економском, и у сваком другом облику, и истакао да су оптужбе да Русија има негативан утицај неосноване.

Он је за РТРС рекао да је руска улога у Републици Српској и БиХ конструктивна и у складу са међународним правом и да су неосноване оптужбе Запада, али и друге двојице чланова Председништва БиХ о наводном малигном утицају и роварењу по БиХ.

Додик данас и са Вучићем

Милорад Додик ће данас пре састанка са Лавровим да се састане са председником Србије Александром Вучићем.

Како је пренела РТРС, Додик је рекао да ће главна тема састанка, који је раније договорен, бити епидемиолошка ситуација у Српској и Србији, али да ће бити речи и о другим темама.

"Ранији је договор био да за становнике Републике Српске неће бити затворена граница према Србији. Настојаћу да тако и остане, јер видим да сада Србија најављује евентуално затварање граница", рекао је Додик.

Он је истакао је да ће на састанку бити отворене и друге теме.

"Општи је напад на Србе. Напади долазе из Америке и из Европе. На тапети је Србија, српски народ, Вучић, на тапети је и Република Српска и сви ми који представљамо Републику Српску", рекао је Додик.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала