Завршен марш више хиљада припадника опозиције у Јеревану /видео/

© Sputnik / Asatur YesayantsДемонстрације у Јеревану
Демонстрације у Јеревану - Sputnik Србија
Пратите нас
Завршен је марш опозиције у Јеревану на којем је више хиљада учесника захтевало оставку јерменског премијера Никола Пашињана, пренео је дописник Спутњика.

Учесници марша су кренули од периферије града и прошли централним улицама престонице Јерменије. Акција је завршена код једне од цркава у граду.

Како је пренео дописник, протест је прошао без озбиљних инцидената, привођења није било.

Истовремено, организатори акције су најавили да ће у уторак поподне бити организована нова акција протеста.

Раније је јављено да су присталице јерменске опозиције започеле протестни марш захтевајући оставку премијера и да је кретање ка центру на Авенији Комитаса је блокирано.

Активисти су узвикивали: „Јерменија без Никола“ и „Никол — издајник“.

У међувремену, портпарол врховног тела странке Дашнакцутјун Ишхан Сагатељан истакао је раније да Пашињан нема подршку народа и да ће, ако не поднесе оставку, биће приморан да то учини.

Недавно је испред зграде Службе националне безбедности Јерменије одржана једна од акција протеста на којем су учесници захтевали оставку јерменског премијера. Демонстранти су са собом понели сатове и парфеме, тврдећи да је премијера више бринуо губитак тих ствари него „капитулација“ Карабаха.

Нереди и протести опозиције у Јеревану почели су током ноћи 10. новембра, након што је премијер Јерменије, заједно са председницима Русије и Азербејџана, усвојио трилатералну изјаву о прекиду ватре у Нагорно-Карабаху и предаји Азербејџану неколико региона. У Јерменији је ово схваћено као неоснована одлука о капитулацији.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала