Трамп: Могло је да буде тако лако, а сад морамо на тежи начин

© AP Photo / Greg AllenДоналд Трамп
Доналд Трамп  - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп поново је на Твитеру критиковао гувернера Џорџије Брајана Кемпа и захтевао хитну верификацију потписа бирача на ковертама којима су гласачки листићи послати поштом у тој савезној америчкој држава више од месец дана након одржаних председничких избора у САД.

Трамп је на свом Твитер налогу навео да је све могло бити лакше и гувернера Џорџије је назвао "будалом".

"Каква је будала гувернер Џорџије Брајан Кемп. Могло је да буде тако лако, али сада то морамо да урадимо на тежи начин. Захтевам од овог кловна да одмах сазове специјалну седницу и започне верификацију потписа. У супротном, 5. јануар могао би бити лош дан за два велика сенатора", написао је Трамп без додатних објашњења.

Поновни сенаторски избори у Џорџији планирани су за 5. јануар следеће године.

​​Ова Трампова објава долази непосредно пред заседање електорског колеџа, који треба да изабере председника.

Више од месец дана траје борба републиканаца и Трампа који оспоравају изборне резултате у четири "колебљиве" савезне државе у Џорџији, Мичигену, Пенсилванији и Висконсину. Много тужби је поднето, а последњу у низу који је поднео Тексас, акојој се прикључило још држава, одбијена је пред Врховним судом САД.

Тексас и друге државе које су се придружиле тужби, тврдиле су да су власти четири спорне државе прекршиле сопствене законе, променивши правила о гласању поштом због пандемије вируса корона. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала