Звезда има једну жељу – само да магле не буде

© AP Photo / ANTONIO CALANNIДетаљ са утакмице Звезде и Милана
Детаљ са утакмице Звезде и Милана - Sputnik Србија
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде ће имати веома тежак посао у првој рунди елиминационе фазе Лиге Европе пошто ће им ривал бити италијански Милан.

Жреб одржан у Ниону је одлучио да по трећи пут у историји споји та два ривала. 

Тим са стадиона Сан Сиро је у овој сезони најавио повратак на стазе старе славе, после неколико година таворења у осредњости.

Највеће заслуге за то припадају Златану Ибрахимовићу, човеку који пркоси годинама, законима физике, наставља да бриљира и терорише голмане.

Милан је после 11 кола првопласирани на табели Серије А, после 11 кола има 27 освојених бодова, осам победа и три нерешене утакмице.

Без пораза...

Екипа тренера Стефана Пиолија је у нокаут фазу Лиге Европе стигла из групе Х, где је освојила прво место са 13 освојених бодова.

Мрља на сјајну сезону Милана су две утакмице против Лила у којима је освојен само један поен.

Осим 39-годишњег Ибрахимовића, росо-нери немају изразиту звезду у тиму, али је он савршено компактан и , што је најважније од свега, даје резултате.

Важне улоге имају Симон Кјер, Давиде Калабрија, Тео Ернандес и Алесио Ромаљоли у одбрани, за креирање игре су задужени Френк Кеси, Хакан Чалханоглу, Алексис Салемакерс, Исмаел Бенасер, а све већу важност добија млади Норвежанин Јенс Хауге.

Вреди истаћи да се у тиму Милана налази и момак из Републике Српске, Раде Крунић, док је у офанзивном делу, уз Ибрахимовића, значајна карика репрезентативац Хрватске Анте Ребић.

У сећањима навијача Звезде су дуели из квалификација за Лигу шампиона 2006. године, када су црвено-бели били на корак да направе велико изненађење, али ипак нису успели да елиминишу будућег шампиона Европе.

Звезда је у првом мечу у Милану поражена са 1:0, а потом је у Београду изгубила са 2:1, од феноменалне екипе на челу са тренером Карлом Анчелотијем која је касније освојила и трофеј у Лиги шампиона.

Корак даље у историју нас води у чувену утакмицу прекинуту због магле 1988. године у Београду, када је Звезда пропустила прилику да се пласира у четвртфинале Купа европских шампиона.

После првог меча окончаног резултатом 1:1, Звезда је повела у Београду, али је дуел суспендован у 65. минуту и да буде поново одигран следећег дана.

Повели су Миланези, Звезда је изједначила, а пенали су на крају окренули леђа црвено-белом тиму и одвели Италијане у даљи ток такмичења – касније и до титуле шампиона Европе.

По трећи пут у историји, Звезда и Милан ће одмерити снаге у европским такмичењима, а навијачи Звезде имају само једну жељу – да магле не буде тог 18. фебруара у Београду, а седам дана касније уследиће реванш у Милану.

​► Сергеј напада шампиона, Барселона на ПСЖ!

► Звездин бисер је коначно нашао своје место под сунцем /видео/

► Звездин Дијего је покушао да буде Марадона /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала