Доњецк: Украјина напустила споразум о примирју

© Sputnik / Sergey Averin / Уђи у базу фотографијаЗнак на улазу у Доњецк
Знак на улазу у Доњецк - Sputnik Србија
Пратите нас
Представница самопроглашене Доњецке Народне Републике у контакт групи за решавање кризе у Донбасу Наталија Никонорова изјавила је да је Кијев напустио споразум о јачању спровођења режима прекида ватре.
„Данас можемо да кажемо да је украјинска страна дезавуирала мере за јачање режима прекида ватре. Украјина је у септембру одбила да спроведе најважнију меру, а то је верификација кршења режима прекида ватре. Без провере да ли је дошло до кршења или не, ове мере постају декларативне... На тај начин, Украјина се повукла из тог споразума“, рекла је Никонорова.

Она је додала да стога Доњецк ради на потписивању ажурираног документа о примирју.

Војска ДНР - Sputnik Србија
Нови напад украјинске војске на Донбас: Погинула два војника из Доњецка

Поред тога, она је објаснила да у прилог томе да је Кијев напустио споразум иду и чињенице да на контакт линији расте број кршења од стране украјинских снага безбедности.

„То да је Украјина напустила споразум потврђено је и чињеницама на контакт линији, тренд се брзо креће путем погоршања. Примећујемо све више кршења“, додала је представница ДНР.

У Донбасу су 27. јула 2020. ступиле на снагу додатне мере за обезбеђивање примирја. Договор укључује забрану било које врсте ватре, распоређивање тешког наоружања, офанзивне и диверзионе акције, а предвиђа и дисциплинску одговорност за нарушавање споразума. Очекује се да ће примена мера обезбедити потпуни прекид ватре у Донбасу.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала