Испитивања вакцине „Спутњик Ве“ се завршавају у мају

© Sputnik / Александр Кряжев / Уђи у базу фотографијаМедицинска сестра припрема вакцину "Гам-КОВИД-Вак" против вируса корона
Медицинска сестра припрема вакцину Гам-КОВИД-Вак против вируса корона - Sputnik Србија
Пратите нас
Пострегистрациона испитивања руске вакцине против вируса корона корона „Спутњик Ве“ по протоколу се завршавају у мају, али резултати ефикасности би могли бити готови већ у јануару, рекао је директор центра „Гамалеја“ Александар Гинцбург.

„Према протоколу, испитивања се завршавају у мају, јер је потребно пола године праћења стања након вакцинације последњег добровољца. А ако се мисли на резултате према извештају који ћемо предати након што подвучемо црту након вакцинације, без шестомесечног праћења, онда то може бити и јануар“, рекао је Гинцбург.

Испитивање руске вакцине против вируса на трудницама започеће након завршетка испитивања на деци, док ће испитивање вакцине на деци бити могуће спровести тек након што буде завршено тестирање вакцине на одраслима, додао је Гинцбург.

Подсетимо, у августу је Министарство здравља Русије регистровало прву вакцину на свету за превенцију ковида 19, коју је развио Научно-истраживачки центар „Гамалеја“. Вакцина је названa „Спутњик Ве“ (Спутник V). Вакцина се заснива на проученој и провереној платформи хуманих аденовирусних вектора, чије су важне предности безбедност, ефикасност и непостојање дугорочних нежељених ефеката.

Прочитајте још:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала