Кривокапић у Бриселу: Црна Гора има пуну подршку ЕУ, владавина права нам је терет око врата

© AP Photo / Francisco SecoПремијер Црне Горе Здравко Кривокапић и председник Европског савета Шарл Мишел
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић и председник Европског савета Шарл Мишел - Sputnik Србија
Пратите нас
Црна Гора има пуну подршку Европске уније на европском путу и у тежњи да постане 28. чланица Уније, изјавио је црногорски премијер Здравко Кривокапић првог дана званичне посете Бриселу.

Кривокапић, који борави у дводневној посети Бриселу, рекао је да је задовољство и част њему, али и свим грађанима Црне Горе да смо „у другој недељи владе имали могућност да посетимо Брисел и Европски савет, с председником Шарлом Мишелом на челу“.

Мишел је, каже Кривокапић, желео да има информације из прве руке и да Црној Гори пружи пуну подршку за активности којима је опредељена нова влада.

​​„То је превасходно наш пут ка ЕУ, и тежња да Црна Гора буде 28. чланица Уније. На том путу имамо подршку европских партнера и да ће се трудити да Балкан, а превасходно Црна Гора буду другачији, него што су у очима европске и светске јавности“, истакао је Кривокапић.

То је, каже он, пут ка бољитку свих грађана у нашем региону.

„Наше опредељење је да грађани што пре то осете кроз квалитет живота и инвестиције које ће сигурно доћи, али и оно што смо запостављали — владавину права. Ако не променимо тај део који је нама терет око врата, онда тешко можемо очекивати било какву другу подршку“, рекао је Кривокапић.

Мишел: Подршка реформама

Председник Европског савета Мишел је на свом Твитер налогу написао да су блиске везе са земљама Западног Балкана пресудне за Европску унију и да је у том процесу Црна Гора кључни партнер.

​„Имате нашу пуну подршку за реформе које спроводи ваша земља“, написао је Мишел.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала