Медији: Северна Кореја купила руску вакцину против короне и почела вакцинацију

© Фото : РФПИ и Центр имени Гамалеи / Уђи у базу фотографијаВакцине против ковида
Вакцине против ковида - Sputnik Србија
Пратите нас
Северна Кореја је купила руску вакцину против вируса корона „Спутњик Ве“ и кинеску опрему за дијагностику, укључујући термограме, пише јапански лист „Асаши“, позивајући се на изворе у јужнокорејској обавештајној служби и кинеске пословне кругове који су повезани трговинским односима са Пјонгјангом.
Вредност уговора и обим партије вакцина није познат. Међутим, већ је почела селективна вакцинација представника Радничке партије Кореје. У овом тренутку нема прецизних података да ли је и лидер Ким Џонг Ун примио вакцину, али највероватније, за то ће бити потребно да у потпуности буде сигуран у безбедност препарата.

Што се тиче термограма, они ће бити постављени на граници између Кине и Северне Кореје с циљем постепеног обнављања економске активности између две земље.

Према званичним подацима, у Северној Кореји нису забележени случајеви инфекције ковид 19. Од краја јануара у земљи се предузимају хитне мере за заштиту од ширења вируса, између осталог, затварање граница, прекид рада школа и увођење карантина.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала