Москва: Надамо се да ћемо избећи потпуно затварање

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаНовогодишња расвета у парку Акведук у Москви
Новогодишња расвета у парку Акведук у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Московске власти не планирају да затварају ресторане и продавнице, саопштио је за телевизију „Русија 24“ члан управе града Москве Алексеј Немерјук, који руководи московским одељењем за трговину и услуге.
„Надамо се да ћемо ипак избећи потпуно затварање... У Москви су отворене и продавнице и ресторани. Не постоје неки услови за потпуно затварање“, рекао је он.

Немерјук је додао да не може са сигурношћу да каже да ли ће у новогодишњој ноћи бити попуштања ресторанима у виду дозволе за рад до 3 часа, као што је то учињено у једном броју региона.

„Пратићемо (ситуацију). За сада имамо потпуну забрану рада у новогодишњој ноћи, тако да би у 23 сата сви угоститељски објекти требало да се захвале својим купцима, пожеле им срећну Нову годину и пошаљу кући да прославе Нову годину“, објаснио је он.

Због повећања броја случајева оболелих од вируса корона у Москви, градоначелник је увео додатна ограничења од 13. новембра 2020. до 15. јануара 2021. године. Међу њима је и прелазак студената градских универзитета и колеџа на учење на даљину, њихове транспортне картице такође ће бити привремено блокиране. Престају да раде дечји забавни центри и дечје собе у ресторанима и тржним центрима. Кафићи, ресторани и ноћни клубови у граду неће моћи да раде од 23 до 6 часова. Организацијама чији је рад везан за стално присуство грађана препоручује се увођење система Ку-Ер кода.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала