Партизану се поновио Париз!

© Фото : АБА/Партизан НИССашо Филиповски Партизан
Сашо Филиповски Партизан  - Sputnik Србија
Пратите нас
Кошаркаши Партизана изгубили су на гостовању од Бурга 73:71 у деветом колу Еврокупа.

Изабраници Саша Филиповског нису имали среће у завршници пошто је Данило Анђушић промашио за победу, али је Томас Скраб био на офанзивном скоку и у последњој секунди је донео победу домаћој екипи. 

Црно-бели изгубили су на сличан начин као на чувеном Фајнал-фору Евролиге у Паризу када је Милош Теодосић промашио тројку, а Џош Чилдрес погодио за продужетак. 

Овим поразом Партизан ће и сто одсто завршити као четврти на табели што значи да их чека тешка група у Топ 16 фази Еврокупа.

Најефикаснији код Партизана био је Рашон Томас са 15 поена, а пратио га је Коди Милер-Мекинтајер са 11 поена и шест асистенција. 

Победника је предводио Анђушић са 16, Пелос је убацио 12, Скраб 11, а Омић 10 поена. 

Од старта меча гледаи смо уједначену игру. Играло се кош за кош, у добром ритму и тек крајем прве четвртине црно-бели успели су да дођу до нешто осетније предности, 21:26.

На почетку друге деонице Партизан је успео да дође до двоцифрене предност, 21:31. Ипак, домаћи играчи успели су да подигну ниво игре и поново уђу у егал. 

Црно-бели су могли боље да финиширају полувреме, с обзиром да су контролисали утакмицу, али на петнаестоминутној паузи имали су свега пола коша предности, 40:41.

Пресликано се играло и током треће четвртине. Партизан је одржавао предност, Бург се добро држао и гости никако нису могли да сломе отпор француског представника. 

У последњу четвртину ушло се са три поена предности за екипу Саша Филиповског – 56:59.

Бург је у четвртој деоници контролисао резултат и углавном су били у минималној предности. Ипак, серијом Томаса и Мекинтајера црно-бели су преокренули резултат и у последњем минуту је виђена велика драма. 

Партизан је имао напад за вођство, можда и победу, који је одлучио да реши Огњен Јарамаз. Бек Партизана није успео да изгради добру позицију и промашио је. 

Потом је уследио напад Бурга у ком Анђушић није успео да поентира, али зато јесте Томас Скраб и то у последњој секунди утакмице. 

► Звезда од готовог направила вересију и после продужетка изгубила од Албе

► Обрадовић: Победили смо сами себе

► Ражнатовић: Гудурић је слободан кошаркаш

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала