Русија демантовала наводе медија: Северна Кореја није купила нашу вакцину

© Фото : РФПИ и Центр имени Гамалеи / Уђи у базу фотографијаВакцине против ковида
Вакцине против ковида - Sputnik Србија
Пратите нас
Представник Руског фонда за директне инвестиције, задуженог за промоцију и производњу руске вакцине против короне „Спутњик Ве“ у иностранству, демантовао је наводе страних медија да је Северна Кореја купила руску вакцину.
„Представници Северне Кореје никада нису контактирали Фонд поводом куповине вакцине 'Спутњик Ве', нити смо склапали никакве уговоре“, рекао је представник Фонда.

Портпаролка руске амбасаде у Пјонгјангу Анастасија Черницка саопштила је Спутњику да Русија заиста разговара са Северном Корејом о могућој сарадњи око руске вакцине против ковид 19, али за сада без резултата. Границе Северне Кореје су последњих месеци у потпуности затворене, због чега је мало вероватно да било која вакцине може бити увезена.

Раније је  јапански лист „Асаши“, позивајући се на изворе у јужнокорејској обавештајној служби и кинеске пословне кругове који су повезани трговинским односима са Пјонгјангом, саопштио да је Северна Кореја купила руску вакцину против вируса корона „Спутњик Ве“ и кинеску опрему за дијагностику.

Подсетимо, Министарство здравља Русије регистровало је у августу прву на свету вакцину за превенцију ковида 19, коју је развио Национални истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала