Бог у полицијској „марици“: Нова карикатура на насловници „Шарли ебдоа“

© AP Photo / Francois MoriФранцуски сатирични часопис „Шарли ебдо“
Француски сатирични часопис „Шарли ебдо“ - Sputnik Србија
Пратите нас
Француски сатирични часопис „Шарли ебдо“ објавио је на насловној страни најновијег броја карикатуру Бога приказујући га у полицијској „марици“ којом га спроводе у затвор. Карикатура је објављена уочи изрицања пресуде осумњиченима за логистичку подршку у нападима на уредништво тог листа 2015.

Аутор карикатуре на насловној страни је Франсоа Бук кога је часопис заједно са писцем Јаником Енелом задужио да прати суђење које је почело пре више од три месеца, јавили су француски медији.

На „марици“ којом се на карикатури Бог спроводи до затвора пише: „Бог поново стављен на своје место“.

Пресудом за 14 особа оптужених за логистичку подршку у нападу коначно ће се затворити круг насиља које је почело (...) у просторијама „Шарли ебдоа“, пише у уводнику Рис, главни уредник сатиричног недељника, који се 2015. на мети џихадиста нашао због карикатура пророка Мухамеда, пренео је Танјуг.

​„Круг ће се затворити барем што се тиче казне, јер, гледано људски, последице никада неће нестати, што су показали и искази жртава током суђења“, додао је Рис.

Подсетимо, двојица наоружаних нападача су 7. јануара 2015. у преподневним сатима улетела у просторије „Шарли ебдоа“ у Паризу и убила 12 људи, а ранила 11.

Потрага за двојицом осумњичених трајала је три дана, све док после вишечасовне опсаде штампарије у предграђу Париза нису ликвидирана браћа Шериф и Саид Куаши.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала