Лавров завршио посету Хрватској: Са Милановићем о региону, сарадњи и ЕУ

© AP Photo / Darko BandicЛавров у Хрватској
Лавров у Хрватској - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров завршио је званичну посету Хрватској свечаним отварањем нове зграде амбасаде Русије у Загребу, а на крају посете састао се са хрватским председником Зораном Милановићем.

Председник Хрватске Зоран Милановић и шеф руске дипломатије Сергеј Лавров разговарали су данас у Загребу о политичким и економским односима две земље и о ситуацији у југоисточној Европи, саопштено је из председничког Кабинета.

Саговорници су разговарали и о могућностима унапређења односа Руске Федерације с Европском унијом, чији је Хрватска члан, преноси Танјуг.

Шеф руске дипломације се раније састао с највишим хрватским дужносницима у склопу регионалне турнеје током које је био и у Босни и Херцеговини и Србији.

У новој амбасади дочекали су га хрватски министар спољних и европских послова Гордан Грлић Радман, бивша председница Колинда Грабар Китаровић и загребачки градоначелник Милан Бандић.

Бандић, који је једини дао изјаву новинарима, рекао је да га је Лавров позвао у Северну Осетију, регију на Кавказу чији је почасни грађанин, а он је преко Лаврова послао поздраве руском председнику Владимиру Путину који му је дао орден за пријатељство.

„Ми смо исто стабло две гране. Ми смо један од 27 главних градова Европске уније, али не смемо никад заборавити на добру сарадњу с нашим руским пријатељима. Нека дуго живи пријатељство између хрватског и руског народа!“, рекао је Бандић, преноси Слободна Далмација.

 

Лавров је пре доласка у Загреб боравио у Београду, а пре тога у БиХ.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала