Огласила се Олбрајтова: Америка улази у нову еру

© REUTERS / FLORION GOGAМадлен Олбрајт
Мадлен Олбрајт - Sputnik Србија
Пратите нас
Некадашња америчка државна секретарка Медлин Олбрајт (83), изјавила је данас да са избором Џоа Бајдена за председника, Сједињене Државе улазе у нову еру у којој ће бити веома важно тесно повезати спољну и унутрашњу политику.

„Са избором председника Џоа Бајдена и потпредседнице Камале Харис, имамо прилику за нову политику, јер верујем да улазимо у једну потпуно нову еру“, рекла је Олбрајтова на панелу Атлантског савета под називом „Изградња темеља у САД за америчко лидерство у иностранству“, преноси Танјуг.

Према њеним речима, веома је важно да се Американци не плаше разговора о спољној политици, јер се показало да она утиче и на унутрашњу политику и живот грађана у САД.

Олбрајтова је нагласила да је, током свог мандата (1997-2001), увек покушавала да повеже спољну политику са унутрашњом, али је напоменула да је геополитичка ситуација у свету сада другачија.

Коментаришући будући Бајденов кабинет, она је оценила да су номинације позитивне, јер су то личности које имају осећај и за спољну и за унутрашњу политику.

Уверена је да ће у наредном периоду постојати координација између спољне и унутрашње политике.

Нарочито је пандемија ковида 19, навела је, показала колико је важно да се оне повежу.

Олбрајтова сматра да САД после четири године Трампове администрације немају добру репутацију у свету и да влада неповерење, али да нова администрација жели то да промени.

„Искрено, многе међународне организације треба да се поправе, али то не може ако нисте за столом“, рекла је она и додала да се већ сада види да Бајденова администрација разуме потребу за сарадњом и да саслуша. 

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала