Шеф хрватске дипломатије на састанку читао Лавровљеву поезију на руском

Пратите нас
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров, који борави у посети Загребу, састао се са хрватским колегом Горданом Грлићем Радманом. Хрватски министар је после састанка изјавио да је њихов сусрет почео читањем руске поезије коју је написао Лавров.

„Драго ми је што сам био домаћин министру спољних послова Руске Федерације, драгом Сергеју, након 16 година и 6 дана. Ја сам на почетку састанка чак читао поезију Сергеја Лаврова. Дакле, осим што је дугогодишњи министар, он је и песник“, рекао је Грлић Радман, пренео је „Јутарњи лист“.

„Открио сам његову топлу поетску душу“, рекао је Грлић Радман.

Изразивши задовољство због посете Лаврова Хрватској, Грлић Радман је подсетио да је због епидемије вируса корона два пута, у априлу и октобру, одлагана посета шефа руске дипломатије.

„Трећа срећа... успели смо да се нађемо пре Божића“, казао је хрватски министар који је руском колеги поклонио посуду израђену од брачког камена.

Грлић Радман је истакао да је уверен да ће посета министра Лаврова Хрватској дати додатан подстицај за наставак позитивног тренда у хрватско-руским односима, као и да су њихови разговори потврдили да за то постоје не само потенцијали, већ и посвећеност обе стране, пренео је портал „Индекс“.

Подсетимо, Лавров је у Хрватску допутовао после посете Србији и БиХ.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала