Захарова: Насиље над новинарима у Украјини не престаје

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Над представницима медија у Украјини и даље се врши физичко насиље, ситуација са безбедношћу новинара у тој земљи изазива легитимну и озбиљну забринутост, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
„Представници медија у Украјини и даље су изложени физичком насиљу које се одвија уз фактички налог званичног Кијева, који је одавно кренуо путем репресија према медијима“, истакла је портпаролка.
Званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија
Захарова: Украјина постаје масовна гробница новинара (видео)

Према речима Захарове, и даље нема никаквог напретка у истрази убиства новинара и фоторепортера новинске агенција „Русија севодња“ Андреја Стењина, сниматеља „Првог канала“ Анатолија Кљана, оператера звука и дописника телевизије „Русија“ Антона Волошина и Игора Корнељука, украјинског новинара, писца и водитеља Олеса Бузине, као и дописника „Украјинске правде“ и „Радио вести“ Павла Шеремета.

„Русија је у више наврата скретала пажњу међународне заједнице на опасне трендове који прелазе и у отворену цензуру и на најгрубље кршење права новинара све до њиховог физичког елиминисања“, рекла је она.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала