Америка ће уводити санкције „Северном току 2“ док га потпуно не заустави

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаКопнени део гасовода "Северни ток 2"
Копнени део гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија
Пратите нас
Заменик помоћника америчког државног секретара за Европу и Евроазију Кристофер Робинсон изјавио је да ће Вашингтон наставити да уводи ограничења против гасовода „Северни ток 2“ све док га не заустави.
„Рекао бих да те санкције делују и ми ћемо зауставити тај гасовод. Не желимо да уводимо санкције, али ћемо користити та овлашћења и инструменте како би обуставили пројекат“, рекао је Робинсон током онлајн конференције Атлантског савета.

Он је додао да обустављање „Северног тока 2“ може да буде услов за побољшање односа између Русије и САД.

„Ако желимо стабилније односе са Русијом или тежимо ка побољшању односа са Русијом, онда треба прекинути и обуздати штетан утицај Русије ради тих будућих америчко-руских односа, и због тога треба да обуставимо градњу гасовода 'Северни ток 2'“, закључио је Робинсон.

Претходно је амерички Сенат одобрио нацрт војног буџета за 2021. финансијску годину који, између осталог, предвиђа и санкције гасоводу „Северни ток 2“.

„Северни ток 2“ предвиђа изградњу два крака гасовода укупног капацитета 55 милијарди кубних метара гаса годишње који ће се испоручивати од обале Русије преко Балтичког мора до Немачке.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала