Бивши шеф АТП-а о Новаковој организацији: Није први пут

© AP Photo / Alessandra TarantinoНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Крис Кермод, некада први човек АТП-а, прокоментарисао је одлуку Новака Ђоковића да оформи независно тело које ће бити посвећено искључиво тенисерима.

Најбољи тенисер света пред почетак УС Опена подигао је прашину тиме што је, заједно са Васеком Поспишилом, основао Асоцијацију професионалних тенисера.

ПТПА, како је скраћеница ове организације, нема никакве везе са Саветом играча који је званично тело АТП-а, што је засметало Роџеру Федереру и Рафаелу Надалу који нису дали подршку Новаку рекавши да сада није време за велики промене. 

Ђоковић је основао Асоцијацију са амбицијом да помогне слабије рангираним тенисерима јер се њихов глас није чуо у Савету. Све ово прокоментарисао је Крис Кермод.

„Није први пут да се ово десило. Један од проблема је тај што тенисери нешто изгласају у Савету играча и помисле да ће то бити и коначна одлука. Али, ти гласови тенисера потом иду до Одбора који одлучује и онда се често деси да се донесе нека одлука која ни по њиховој мери, нити по мери организатора турнира“, рекао је Кермод у „Тенис подкасту“. 

Бившем председнику АТП-а јасно је да постоји фрустрација међу тенисерима, али сматра да је Савет играча и даље водећа организација за тенисере.

„На крају треба едуковати тенисере о томе како систем функционише и које су његове бенефиције. Мислим да је добра порука када се глас тенисера чује. Јасно је да потребе првог тенисера и оног рангираног на 1.000 месту нису исте. То је тешко. Исто тако велика је разлика између Мастерса и турнира из категорије 250“, додао је 55-годињши Британац. 

Видећемо у ком правцу ће ићи Новакова организација, а у ком Савет играча. Српски тенисер волео би да му се у Асоцијацији професионалних тенисера прикључе Надал и Федерер, а да ли је то могуће сазнаћемо вероватно у 2021. години. 

​► Србија брани титулу првака света, Аустралијан опен померен!

​► Виктор Троицки именован за селектора Србије

​► „На Егзиту је било лудо, преко Нолета смо ушли у ресторан у Лос Анђелесу”

 

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала