Црна Гора: В.д директора полиције Дамјановић, АНБ-а Вукушић

© AP Photo / Risto BozovicЦрногорска полиција држи блокаду на дан расправе о Предлогу закона о слободи вероисповести, илустрација
Црногорска полиција држи блокаду на дан расправе о Предлогу закона о слободи вероисповести, илустрација - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић саопштио је данас након сједнице Владе да ће Веско Дамјановић бити вршилац дужности директора Управе полиције Црне Горе.

Коментаришући чињеницу да након одласка са функције директора УП Веселина Вељовића, улогу вршиоца те дужности може да преузме само неко од Вељовићевих седам помоћника, Кривокапић је казао да између постојећих законских могућности нема добрих рјешења, те је Влада бирала „бољег од горег“.

Кривокапић је новинарима у згради Владе потврдио да су размишљали да на ту позицију привремено поставе Драгана Благојевића, али да су одустали од тог предлога.

Подсјетимо, из ДФ-а су прије тога у Скупштини оштро осудили могућност да Благојевић буде вршилац дужности шефа полиције, након што је, како су навели, управо Благојевић руководио акцијом хапшења посланика тог политичког савеза у Скупштини Црне Горе приликом изгласавања закона о слободи вјероисповјести, назвавши при том посланике ДФ-а „марвом“.

„Разматрајући све чињенице, констатовали смо да не може онај ко је угрожавао посланике у Скупштини да буде будући в.д. директора Управе полиције (Благојевић). Јесте да је тај предлог постојао. Именоваћемо врло брзо, то ће бити име које је у овом тренутку најприхватљивије за све нас“, казао је Кривокапић

Потребан конкурс за директора полиције

Кривокапић је рекао да је свима познато да је Управа полиције у дијелу руководног кадра „потпуно монолитна“:

„Желимо на овај начин да искажемо потребу да се распише конкурс и имамо директора полиције који ће професионално и искључиво у интересу грађана радити свој посао.“

Премијер Црне Горе, Здравко Кривокапић такође потврдио је да је доскорашњи директор Веселин Вељовић поднио захтјев за разрјешење, те да је Влада је то констатовала.

ВД агенције за националну безбједност (АНБ) Дејан Вукушић

За вршиоца дужности директора Агенције за националну безбједност именован је Дејан Вукшић, саопштио је премијер Црне Горе Здравко Кривокапић. Њему би мандат требало да траје до 21. фебруара након чега це бити расписан конкурс.

Подсјетимо, потпредсједник Владе Дритан Абазовић саопштио је 8. децембра да АНБ добија новог директора, те да се на састанку са директором Дејаном Перуничићем њему захвалио на досадашњем раду.

Вукшић је био носилац изборе листе „За будућност Котора“ на локалним изборима у тој општини 30 августа 2020. године.

Он је 28. октобра изабран за предсједника СО Котор.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала