Да ли је искусни Шпанац решење Звездиних проблема?

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаКино Колом
Кино Колом - Sputnik Србија
Пратите нас
Кино Колом, 33-годишњи шпански кошаркаш, дошао је у Црвену звезду да гаси пожар.

Црвено-бели у досадашњем делу Евролиге играју испод очекивања и подхитно су потребне промене. У претходним мечевима фалила је организација игре због изостанка Ленгстона Хола, а и са некадашњним плејмејкером Промитеаса игра Звезде у појединим тренуцима није изгледала најтечније

Због тога, а и због одласка Тејлора Рочестија, Црвена звезда налазила се на тржишту у потрази за организатором игре. 

Одласком Рочестија и повредом Хола, екипа са Малог Калемегдана практично остала је само са младим Алексом Ускоковићем као јединим „чистим“ плејмејкером. 

Кори Волден није тај тип играча, није био ни у Партизану, па је Звезда експресно реаговала на тржишту довођењем Кина Колома

Кино Колом, шпански кошаркаш - Sputnik Србија
Звезда довела искусног плејмејкера! /видео/

Овде се поново провлачи питање „да ли је морао нови странац“, али очигледно да јесте. О проблему са српским плејмејкерима писали смо претходних дана

Колом је веома искусан плејмејкер и напад му је много јаче оружје од одбране. Звезде ће морати да крије Шпанца дефанзивно, али не попут Рочестија који никога није могао да чува. 

Шпански играч нешто је бољи од Американца на том пољу, што није ни тешко јер Рочести никада није био добар одбрамбени играч, а камоли сада када је у позним играчким годинама. 

Најбољу кошарку нови плејмејкер играо је у дресу Уникса и управо из тог периода познаје га Саша Обрадовић који је био тренер Локомотиве Кубањ. 

Колом је одличан у пик-енд-рол игри, добро чита одбрану противника и кроз каријеру је имао сјајну сарадњу са центрима. Уз то је и солидан шутер за три поена, те противници не могу стално да га чувају у „дропу“, односно да му иду испод блока. 

Шпанац је бољи креативац од Ленгстона Хола и центри Огњен Кузмић и Емануеал Тери требало би да имају добру сарадњу са њим. 

По потреби актуелни шампион света са Црвеном фуријом може да и сам заврши акцију на обручу, али опет не очекујте много продора од њега. То му ипак није јача страна. 

Обрадовић ће имати задатак да га уклопи у тим у ком не игра ниједан Шпанац, то је веома изазовно јер је комуникација на терену веома важна. Дефанзивно јесте слабост и противници ће то покушати максимално да искористе међутим, ту је опет до тренера да посложи игру тако да то буде неприметно. 

Колом не може решити све проблеме, али један и то велики, као што је организиација игре, и те како може и то се од њега и очекује.

► Звезда довела искусног плејмејкера! /видео/

► Да ли је Кокошков крив за стрмоглав пад европског гиганта?

► Јокић близу трипл-дабла, лоше шутерско вече Покушевског

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала