Група „Хурикејн“ представља Србију на Песми Евровизије 2021.

Пратите насTelegramOdyssey
Радио-телевизија Србије донела је одлуку да група „Хурикејн“ представља Србију на Песми Евровизије 2021. године. Победнице „Беовизије 2020“ тако ће добити још једну прилику да се новом песмом представе Европи.

После отказивања Песме Евровизије први пут у историји такмичења због пандемије вируса корона ове године, многе земље учеснице одлучиле су да својим изабраним представницима поново понуде да их представљају и следеће године, што су многи од њих и прихватили.

Томе се прикључује и Србија у чије име ће певати група „Хурикејн“ (Hurricane), која је већ након победе на „Беовизији“ освојила срца великог броја евровизијских фанова који месецима прижељкују информацију да се популарни трио враћа на Песму Евровизије.

Ново такмичење са „старим“ представницима ипак не дозвољава представљање земље истом песмом, што значи да ће свака земља поново морати да прође кроз процес избора композиције.

Како се наводи, РТС ће у наредном периоду разматрати композиције за ужи избор из кога ће у специјалној емисији публика својим гласовима изабрати песму којом ће та група представљати Србију на Евросонгу.

Четири сценарија за Евросонг

Европска радиодифузна унија (ЕБУ) и холандски јавни сервиси одлучни су у томе да се такмичење одржи наредне године и за то су припремили четири потенцијална сценарија за организацију Песме Евровизије 2021. године.

Сценарио који сви највише прижељкује у случају да вакцина против вируса корона постане доступна свима јесте одржавање такмичења у Ротердаму уз присуство свих земаља учесница и публике у арени.

Други сценарио подразумевао би комплетан шоу као у сценарију А, али уз одржавање физичке дистанце од једног и по метра и смањен број људи који учествују и присуствују догађају.

У случају да неке земље не буду могле да дођу у Холандију због забране путовања, приступа се трећем сценарију који би тим земљама омогућио да наступају у директном преносу из својих држава и студија њиховог јавног сервиса.

Последња опција организатора, уколико епидемијска ситуација не буде повољна, предвиђа да се Песма Евровизије одржи из Ротердама, али да сви учесници певају из својих држава, а овај модел се показао као успешан на недавно завршеној Дечјој песми Евровизије.

Одржавање Евросонга заказано је за 18, 20. и 22. мај следеће године.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала