Лавров: Русија и Сирија припремају програм стратешке економске сарадње

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија и Сирија раде на великом стратешком програму у области економске сарадње, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на заједничкој конференцији за новинаре са министром спољних послова Сирије Фејсалом Микдадом.
„На тему задатака обнављања сиријске економије последњих недеља смо већ донели врло озбиљне одлуке које ће значајно повећати капацитет Сирије на систематској организацији рада. Наравно, настављамо да пружамо хуманитарну помоћ и испоручили смо 100 хиљада тона руске пшенице. Ове испоруке ће се наставити. Сада се разговара о конкретним корацима. Ускоро ће бити завршен и велики стратешки програм економске сарадње“, рекао је Лавров.

Подсетимо, руски министар спољних послова је у новембру учествовао на међународној конференцији „Средоземље: римски дијалог“ на којој је истакао да је Русија забринута због ситуације у Либији и Сирији и која на покушаје да оствари конструктивне помаке као одговор добија двоструке аршине Запада и незаконито оружано присуство Америке.

Он је навео да Запад показује двоструке стандарде и одбија да пружи помоћ Сирији, чак и када је реч о хуманитарним проблемима. И током пандемије Запад наставља са политиком економског гушења Сирије.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала