Руски неуролог открива како да се заштитите од зрачења мобилних телефона

CC0 / / Разговор телефоном
Разговор телефоном - Sputnik Србија
Пратите нас
Иако наука још увек није донела коначан суд о утицају мобилних телефона на здравље, верује се да је главна опасност овог уређаја емисија електромагнетног зрачења. Неуролог Марат Јакупов даје савете како да се заштитимо од штетног дејства уређаја који нам је већи део дана при руци.

„Стална употреба паметних телефона и негативни утицај електромагнетног зрачења на жива ткива људи могу да изазову честе главобоље, дневну поспаност, повећану раздражљивост и умор“, упозорио је лекар.

Јакупов је за руски агенцију „Прајм“ објаснио да електромагнетни таласи могу довести до загревања унутрашњих ткива, а опасно зрачење мобилних уређаја апсорбују многи људски органи. Другим речима, што је моћнији извор електромагнетног зрачења, то је већи ризик од мутација у језгрима наших ћелија, које често узрокују рак, преноси Спутњик мундо.

Да би смањио штету мобилних телефона по људско тело, Јакупов саветује да уређај не користите пречесто и да га не стављате поред себе. „Када купујете нови уређај, одаберите модел са најмањом снагом и не носите свој мобилни телефон у џеповима“, препоручује лекар.

„Ако треба да разговарате, не заборавите да направите 15-минутну паузу између разговора. Ноћу је боље да телефон потпуно искључите. Не би требало да буде касних ноћних разговора, а будилник ће звонити и када је уређај искључен“, приметио је Јакупов. Коначно, неуролог препоручује да уређај  прислоните на уво тек након што се особа јави, јер телефон емитује највише зрачења док се успоставља веза.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала