Звездина темпирана бомба je експлодирала кад јој време није

© AP Photo / Marko DrobnjakovicГелор Канга
Гелор Канга - Sputnik Србија
Пратите нас
Нема мира у Црвеној звезди! Чак ни када је екипа прва на полусезони са девет бодова предности у односу на љутог ривала Партизан, и када је обезбеђено европско пролеће. Разлог? Темпирана бомба Гелор Канга.

Темпераментни Габонац је „ескплодирао“ у Чешкој после меча са Либерецом (0:0) у последњем колу групне фазе, када је Звезда већ обезбедила пласман у нокаут фазу, учинио је то када апсолутно није било потребе за тим.

Бесан што га је Дејан Станковић извео из игре у 53. минуту, решио је да се не поздрави са тренером после меча, а прави хаос приредио је на аеродрому, где је дивљачки повукао цариницу која је радила свој посао и проверавала његов пртљаг, те је мало недостајало да дође и до физичког сукоба, да га саиграчи нису обуздали.

Тако се не понаша један професионални фудбалер, тако се не понаша фудбалер који носи дрес великог клуба какав је Црвена звезда, клуба који на најбољи могући начин представља Србију у Европи.

Фудбалери Црвене звезде - Sputnik Србија
Звезда завршила годину са +9 у односу на Партизан

Али, то је Канга. Можете да га волите или мрзите, он је врхунски фудбалер, има фудбал у „малом прсту“, али је с друге стране „темпирана бомба“, често не може да се исконтролише на терену и ван њега и ту нема спаса.

Важно је да пожар после експлозије не захвати остатак екипе. То би било погубно. 

Могу тренери да га дисциплинују колико год хоће, што тренутно и ради Дејан Станковић, који га није уврстио у протокол за мечеве са Бачком и Металцем у Суперлиги, после серије грехова у Чешкој, али то неће променити Кангин темпераментни карактер. Врућу крв која у тренутку прокључа, када Габонцу нешто није по вољи.

У Звезди тренутно тече „мед и млеко“, све је идеално, али је мучи Канга, као и чињеница да је због здравствених проблема ван строја и најбољи фудбалер Александар Катаи.
Јасно је да на терену њих двојицу по луцидности, вансеријским потезима, асистенцијама, нема ко да замени.

Навијачи Црвене звезде памте и вероватно никада неће заборавити Кангину глупост из 2016. године у квалификацијама за Лигу шампиона, када је у трећем колу добио директан црвени картон на „Маракани“ против Лудогореца.

Црвено-бели су на крају изгубили резултатом 4:2, а практично је директан кривац био Габонац, који је и тада „експлодирао“, те је без потребе, у налету беса одгурнуо Вандерсона без лопте, и судија му је показао превремени одлазак у свлачионицу.

Тренер је тада био Миодраг Гроф Божовић и знао је са ким има посла. Врхунским фудбалером с „кратким фитиљем“, који зачас може да упропасти екипу.

Али, с друге стране, „Делије“ никада неће заборавити онај „пројектил“ који је Канга испалио годину дана касније у квалификацијама за Лигу Европе против Краснодара – 2:1.

Са 30 метара је поцепао мрежу Руса и на крају је Звезда изашла као победник из тог двобоја, обезбедиши групну фазу Лиге Европе.

Тај еврогол Канге изабран је за најлепши у протеклој деценији.

„Заљубљеници у црвено белу боју су изабрали гол Гелора Канге у тријумфу против Краснодара (2:1) у мечу одиграном 24.8.2017. године. Бомба везисте из Габона донела је Црвеној звезди улазак у Лигу Европе после десет година, а навијачи му то нису заборавили, тачније 671 члан клуба је гласао да то буде гол декаде“, објавила је Звезда на почетку 2020. године.

И управо то је Канга, Звездин анђео чувар и ђаво.

Не може нико да га контролише, као што се могло видети на аеродрому у Чешкој, када је приредио хаос због чега је клуб морао да га дисциплинује.

Остаје нејасно да ли му је можда нешто добацио неко од цариника, да ли је можда било нешто и на расној основи, али свакако да то не може да оправда његово дивљачко понашање према једној жени, која је само радила свој посао.

После тога су почеле у српским фудбалским круговима да круже приче да је Канга добио укор пред искључење у Звезди, али се клуб експресно огласио и решио да стане на пут било каквој врсти спекулација, поводом његовог статуса.

„Поводом информација о вербалном сукобу шефа стурчнога штаба Дејана Станковића и играча Гелора Канге, Црвена звезда жели да појасни ситуацију како би се прекинула сва нагађања. Сукоба у екипа увек има и биће их. Не постоји клуб и екипа имуни на тако нешто. Ипак, нећемо дозволити да то утиче на екипу. Разговарали смо са Кангом и биће сходно клупском правилнику кажњен. Схватио је грешку и прихватио одлуку. Он има уговор са Црвеном звездом на три године и настављамо даље заједно“, огласила се Звезда.

Поменуто саопштење српског шампиона недвосмислено указује да је Кангино понашање опасно засметало тренеру и клубу и да сада траже најбезболиније решење како би могли да наставе заједно да функционишу.

Мада, нема дилеме да би први следећи испад Габонца могао да му буде и последњи у Љутице Богдана.

► Сузе фудбалера због смрти тренера па победа и честитке: „Браво за ТСЦ, играли сте срцем"

► Две велике препреке деле Пиксија од клупе Србије

► Синиша Михајловић је за мање од три месеца стекао дугу листу (не)пријатеља

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала