Концерт пред празном халом у Чачку за два милиона динара

© Фото : Жана Јанковић, приватна архиваПразан градски трг у Чачку
Празан градски трг у Чачку - Sputnik Србија
Пратите нас
Рок групе „Кербер“ и „Освајачи“ одржале су концерте у празној сали Дома културе у Чачку, и за то је организатор, односно установа у којој је наступ одржан, платио - 2,18 милиона динара.

То је подигло велику прашину у чачанској јавности, која је осудила поступак директора Дома културе Радисава Луковића, иако ће, како је замишљено, ови концерти, који су првобитно планирани за одржавање на чачанском тргу за дочек Нове године, бити приказани на локалној телевизији у новогодишњој ноћи.

"Новости" преносе да је наступ двеју група договорен још прошле године, и да је организатор унапред исплатио новац музичарима. Како због пандемије короне није било безбедно да се наступ одржи на тргу пред публиком, одлучено је да то буде у затвореном, у сали Дома културе, и то без присуства људи, али је обећано да ће чачанска публика концерте пратити уживо 31. октобра, од 19 часова, на локалној телевизији "Галаксија 32".

Београђани и гости престонице дочекали Нову годину уз Бајагу и инструкторе и величанствени ватромет испред Скупштине Србије. - Sputnik Србија
Бајага после првог дигиталног концерта: Лајкови не могу заменити аплауз

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић рекао је да ће извештај о пословању Дома културе због концерта бити под лупом.

„Немам праксу да се мешам у рад установа, али након добијене повратне информације, пре свега када је реч о износу који је исплаћен бендовима и пратећој продукцији, могу само да кажем да ће извештај о пословању Дома културе у 2020. години бити под посебном лупом одборника Скупштине града и скупштинских радних тела“, закључио је Тодоровић.

Фронтмен крагујевачких "Освајача" Звонко Пантовић Чипи каже, за "Новости", да је цела прича око наступа његове групе у Чачку или погрешно интерпретирана, или је интерпретирана како некоме одговара.

"Концерт "Освајача" у Дому културе Чачак је договорен и финансијски затворен много пре почетка пандемије", казао је Чипи. "То значи да су "Освајачи" били у обавези да одрже концерт у Чачку на начин и у облику који организатору одговара. Једини начин био је онлајн. Наступ за који смо били плаћени много пре пандемије, био је планиран за градски трг, средином марта, а потом неколико пута одложен због ванредне ситуације. Понављам, "Освајачи" нису узели новац да би свирали пред празном салом, нити би то било морално у овој ситуацији".

Божо Врећа - Sputnik Србија
Kонцерт Божа Врећа главна тема на мрежама: Наступ у Комбак дворани ипак одложен за понедељак

Вођа нишке рок групе "Кербер" Горан Шепа Гале каже да концерт у Чачку није везан за Нову годину, како појединци наводе те да су преговори почели у јануару, а требало је да наступе у априлу. 

"Кад је договор пао, новац је уплаћен, а сваки динар је ишао путем агенције. Тражили су "Кербер" и "Освајаче", нама је била част да наступимо у чачанском Дому културе. Десило се, међутим, ово са короном, па је концерт чак три пута одлаган. Кад је било јасно да вирус не посустаје, питали су нас да наступимо пред празном двораном, за телевизију", навео је он.

"Прича се о милионима, међутим, ми са тиме немамо ништа. Добили смо само наше хонораре, и то је то. Људи треба да имају у виду да ту нису само бендови, већ 100 људи који учествују у организовању - разглас, тонци... С обзиром на то да се све одвијало путем агенције, ту је и порез, није ишло на руке", истакао је рокер.

Каже и да разуме реакцију људи кад се помену милионски износи, јер "народ нема 'леба да једе".

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала