На Кризном штабу је велика одговорност: Државни секретар о полицијском часу

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICРед испред ковид амбуланте на Топличином венцу у оквиру ДЗ Стари град
Ред испред ковид амбуланте на Топличином венцу у оквиру ДЗ Стари град - Sputnik Србија
Пратите нас
Неће бити увођења полицијског часа и ванредног стања, изјавио је државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек, додајући да је на Кризном штабу да донесу одлуке којима ће заштити здравље грађана, али да се не угрози њихов животни стандард.

„Опасна је и епидемија сиротиње која би могла да се јави после епидемије вируса корона“, рекао је Ђерлек.

Он је за ТВ Пинк навео да мере које су до сада уведене дају резултате, али да су велики изазови пред нама Свети Никола, Нова година, Божић.

„Ситуација је још врло озбиљна, али евидентно је да постојеће мере дају резултате. То нису резултати које смо очекивали, јер смо достигли велике бројке и не можемо брзо доћи до резултата и бројки које очекујемо“, навео је Ђерлек.

Ђерлек је указао да здравствени систем трпи највећи удар до сада, да су болнице пуне и да је у ковид болницама тренутно 9.500 пацијената.

Осим ковид пацијената, здравствени систем мора да збрине и пацијенте који болују од неких других болести, рекао је Ђерлек. Као велики проблем навео је заражавање здравствених радника.

„Не смемо дозволити да нам се здравствени радници заражавају, јер ко ће сутра лечити пацијенте“, казао је Ђерлек и додао да су беспотребни контакти опасност за ширење вируса, пренео је Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала