Немачка: Наваљни саслушан по захтеву Москве, али без присуства руских истражитеља

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаБерлинска клиника "Шарите" у којој је хоспитализован руски блогер и опозиционар Алексеј Наваљни
Берлинска клиника Шарите у којој је хоспитализован руски блогер и опозиционар Алексеј Наваљни - Sputnik Србија
Пратите нас
Берлинско тужилаштво саслушало је руског опозиционара Алексеја Наваљног у складу са захтевом Русије за пружање правне помоћи, рекао је на брифингу представник Министарства правде Немачке.
„Желимо да истакнемо да током саслушања у берлинском тужилаштву нису присуствовали руски истражитељи. Наваљни је отрован у Русији и категорички се успротивио присуству руских представника током испитивања", изјавио је портпарол Министарства правде Немачке.

Подсетимо, немачка влада је 2. септембра, позивајући се на лабораторију Бундесвера, саопштила да је Наваљни отрован супстанцом из групе хемијских бојних отрова „Новичок“

Од Русије се захтева да спроведе истрагу, а званична Москва инсистира на томе да јој Берлин достави информације у вези с Наваљним.

Тужилаштво и полиција Русије започели су своје истраге већ првог дана хоспитализације Наваљног у Омску 20. августа. Руско тужилаштво је затражило од Немачке да објави информације о испитивањима и прелиминарним дијагнозама руског блогера. Пошто је захтев хитно прослеђен, Москва је очекивала једнако брз одговор од немачке престонице, али није добила никакве информације.

Председник Русије Владимир Путин рекао је раније данас на годишњој конференцији за медије да Наваљни има подршку страних обавештајних служби, али да то не значи да га треба отровати.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала