Пропао посао Вилијама Вокера на Косову, није му продужен уговор

© AP Photo / Visar KryeziuВилијам Вокер на сахрани Албанаца у селу Рачак у фебруару 1999.
Вилијам Вокер на сахрани Албанаца у селу Рачак у фебруару 1999. - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши шеф мисије ОЕБС-а на Косову Вилијам Вокер изјавио је да уговор његове Фондације “Вокер" с приштинским властима још није продужен.

Вокер је у четвртак рекао и да га је вршилац дужности председника Вјоса Османи у телефонском разговору обавестила о томе.

"Разговарали смо пре неколико дана... Уговор званично није продужен. Разговарали смо о многим стварима, детаљније сам објаснио због чега је фондација основана и шта заправо покушавам да учиним за Косово већ 20 година, и за све Албанце, и на Косову и у Албанији и у дијаспори", рекао је Вокер, преноси портал Косово онлајн позивајући се на Газету Експрес.

Вредност уговора који је Фондација "Вокер" потписала с председништвом у време Хашима Тација, који је поднео оставку пошто је оптужен пред Специјалним већима за злочине бивше ОВК, наводно износи 7.000 евра месечно.

Фондација "Вокер", коју су основали Вокер и Хасан Шаља 2017. године, потписала је, како јавили приштински медији, "дебео уговор" са Тачијем о пружању савета, који ће важити пет месеци.

Укупно је 35.000 евра коштао уговор за савете измеду Фондација и председништва привремених приштинских институција, пренело је Косово онлајн.

Вилијам Вокер је био шеф Мисије ОЕБС-а 1999. на Косову и његов је извештај о наводном злочину српских снага над цивилима у селу Рачак био повод за појачан притисак Запада на Београд и увод у неуспеле преговоре у Рамбујеу и потом у агресију НАТО-а на тадашњу СР Југославију.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала