У Карабаху погинуо руски официр

© Sputnik / Максим БлиновДеминирање терена у Карабаху
Деминирање терена у Карабаху - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски официр, припадник групе за деминирање, погинуо је у Нагорно-Карабаху, недалеко од града Шуша када се активирала експлозивна направа, саопштило је Министарство одбране.
„Приликом разминирања дела пута у области око града Шуша активирала се експлозивна направа. Један официр је рањен, пружена му је помоћ, али приликом транспорта у болницу он је преминуо од задобијених рана“, наводи се у саопштењу.

Подсетимо, до ескалације насиља у Нагорно-Карабаху дошло је 27. септембра. Баку и Јереван су увели ванредно стање и међусобно су се оптуживали за нападе на цивилно становништво.

Лидери три земље, Русије, Азербејџана и Јерменије, су 10. новембра потписали споразум о прекиду ватре и борбених дејстава у Карабаху.

Према ток документу, под контролу Азербејџана су прешле три области у Карабаху – Агдамска, Келбаџарски и Лачински,  док је Јерменија задржала део Лачинског коридора у ширини од пет километара који обезбеђује везу између непризнате Републике Нагорно-Карбах и Јерменије, без града Шуша. 

Дуж контакт линије у Карабаху распоређени су руски мировњаци, на територији Азербејџана биће формиран руско-турски центар за мониторинг споразума о примирју.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала