Док други сањају да буду Ђоковић, контроверзни Француз „ужива у животу“

© AP Photo / Kamran JebreiliФранцуски тенисер Беноа Пер
Француски тенисер Беноа Пер - Sputnik Србија
Пратите нас
Француски тенисер Беноа Пер је у својој колумни открио занимљиве детаље из своје каријере.

Пер је у најновијој колумни причао о својој каријери, начину живота, али се дотакао и коментара о колегама са тениске турнеје.

Француз је тренутно 28. на планети. Има 31 годину и ренкинг каријере му је 18. место, а многи су очекивали више од њега.

„За мене су рекли да сам талентован, али да сам идиот. Много пута су ми рекли да имам све што је потребно за Топ 10“, написао је Пер.

И док многи током целе каријере желе да што више побеђују, Пер црпи мотивацију из неких других свари.

„Никада нисам нешто много желео да освојим Гренд слем. Радије бих био у Топ 30 и уживао у животу играјући голф и пијући шприцер када год ми се то ради, него жртвовао све како бих постао 'број 1'“, искрен је Француз који је током каријере покупио епитет „лошег момка“ због контроверзног понашања на терену.

Пер је током каријере освојио три АТП титуле, а на гренд слемовима никада није прошао осмину финала у коју је неретко и стизао.

Виктор Троицки после победе над Француском у финалу Дејвис купа 2010. године - Sputnik Србија
Троицки ексклузивно за Спутњик: Нисам дошао као „ванземаљац“

„Живим животом којим би многи хтели да живе. Зарађујем новац, уживам, путујем... ма, ја сам најсрећнији човек на свету. Отишао сам 2019. на Миконос и Ибицу, тамо провео неке прелепе тренутке са пријатељима. А то нећу моћи да радим када будем имао 40 година“, објаснио је Пер.

Момак из Авињона никада није ни покушао да запрети самом тениском врху, а разлика између њега и чланова „велике тројке“ је очигледна.

Док су они цео живот посветили тенису и свакодневном, мукотрпном раду на себи, Пер је своју професију схватио... другачије.

„Нисам љубоморан на Надала, Федерера и Ђоковића. Изузетно их поштујем и мислим да је то што раде невероватно, али када видим да Рафа освоји Ролан Гарос, а онда два дана касније тренира у Квинсу за сезону на трави... Ја да освојим Ролан Гарос не бих отишао ни у Квинс ни на Вимблдон, вероватно бих моментално завршио сезону“.

Тенис дефинитивно не би био то што јесте да нема Роџера, Новака и Рафе, али, у неку руку, не би ни без Беное.

„Они су велики шампиони. Без њих тенис не би био ту где јесте. Дивим им се, али никада нећу бити као они. И то не значи да себе нећу сматрати шампионом. Био сам 18. на свету, у Топ 100 сам већ десет година и имам три АТП титуле. То је једна савршена каријера“, искрен је Беноа.

Једна од тема био је и контроверзни Аустралијанац Ник Кирјос, којем се Беноа, као и Фабију Фоњинију, диви.

„Кирјос и Фоњини су много тога доброг урадили за тенис. Мени се свиђа то што су они луди. Кирјос је прошле године играо на УС опену против Антоана Оанга (не много познатог играча прим. аут.) и трибине су биле крцате. Критикује се његов став, то што вређа све редом и често не жели да игра, али на крају - сви дођу да га гледају. Са њим је увек шоу-програм“, пише Пер.

Пер се у својој колумни присетио и Вимблдона 2019. године, на којем је Кирјос изгубио од Надала.

„Ушао сам у свлачионицу након што је Кирјос изгубио од Надала. Видео сам како наручује три пива и сва три моментално ексира. Онда је отишао на прес-конференцију, као да се ништа није десило“, закључио је Пер.

Велико срце шампиона – Ђоковић донирао Србији скенер најновије генерације

Преболела Бугарина: Шарапова рекла „да“ британском милионеру

Зимоњић после именовања Троицког: Изненађен сам одлуком играча да ме смене

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала