Вељко Бирманчевић – жртва случаја „Босанчић“

© AP Photo / Darko VojinovicСтадион Рајко Митић – Маракана
Стадион Рајко Митић – Маракана - Sputnik Србија
Пратите нас
Вељко Бирманчевић, талентовани српски фудбалер, неће обући дрес Црвене звезде због „блокаде“ навијача.

Бирманчевић, који игра за Чукарички, дебитовао је за Партизан као 18-годишњак 21. фебруара 2016. године на утакмици против ОФК Београда.

Исте сезоне одиграо је још два меча и то је последњи пут да је обукао црно-бели дрес.

Александар Коларов, Душко Тошић и Немања Матића; Србија на Мундијалу у Русији - Sputnik Србија
Тошић на корак до повратка у Звезду

Потом је уследила селидба у развојни тим Телеоптик, затим је позајмљен Раду и Чукаричком, а 2019. клуб са Бановог брда откупио је његов уговор од црно-белих.

Ове сезоне крилни нападач игра веома добро за Чуку, поједини навијачи Црвене звезде и даље га прижељкују у Љутице Богдана, међутим генерални директор клуба Звездан Терзић рекао је да до трансфера неће доћи.

Бирманчевић је на 19 одиграних утакмица у свим такмичењима (Суперлиги и Купу) постигао осам голова и уз то је додао шест асистенција.

Терзић је у традиционалном дружењу са новинарима похвалио 22-годишњег нападача, али је и казао како клуб не размишља о његовом довођењу.

„Вељко Бирманчевић је изванредан играч. Али, имамо договор са навијачима. Он не може у Црвену звезду. Не можемо и нећемо да доводимо играче који су играли за Партизан“, рекао је Терзић.

Фудбалер Чукаричког не крије да је навијач Црвене звезде и пре годину дана изјавио је да би волео да пређе у Љутице Богдана.

„Звезда је мој дечачки сан, навијач сам клуба са ‘Маракане’. Сада сам у свету фудбалског професионализма, шта је најбоље одлучиће менаџери и Чукарички, чији сам члан. Са моје стране, немам никакву дилему и апсолутно сам за прелазак у Црвену звезду“, рекао је Бирманчевић за „Спортски журнал“.

Млади фудбалер додао је да у Партизану није крио да је навијач екипе са друге стране Топчидерског брда, али и да, логично, никада није желео то да потенцира.

Овај пример неодољиво подсећа на случај Милоша Босанчића. Српски фудбалер има 32 године, а давно је носио дрес Партизана, а потом и Црвене звезде.

Професионалну каријеру кренуо је у Хумској 2005, а у Звезду је дошао девет година касније из Јужне Кореје.

Трансфер би вероватно и раније био завршен, црвено-бели су неколико година тражили Босанчића, међутим увек је постао је отпор навијача који нису желели бившег играча Партизана у клубу.

Коначно 2014. договорен је његов долазак који се није славно завршио. Босанчић је имао, како је и сам признао, много приватних проблема, а сукобио се и са капитеном Николом Мијаиловићем.

Ситуација није била најбоља и Босанчић је на свој захтев раскинуо уговор са Црвеном звездом.

Звездан Терзић, генерални директор Звезде, не жели да му се понови случај „Босанчић“, а жртва свега тога је 22-годишњи Вељко Бирманчевић.

Уместо домаћег „детета“, црвено-бели окренули су се Акселу Бакајоку из Интера који ће се ускоро прикључити екипи Дејана Станковића.

Ливерпул „бројао“ до седам – најтежи пораз у историји Лукиног Кристал Паласа!

Србија у Немачкој има „Жигићевог наследника“, али постоји један проблем

Поледица за Спутњик: Левандовски није могао да игра у Звезди, а сад је бољи од Месија и Роналда

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала