Нападач Милана исписао историју, али је рекорд и даље далеко /видео/

© REUTERS / JENNIFER LORENZINIРафаел Леао, фудбалер Милана
Рафаел Леао, фудбалер Милана - Sputnik Србија
Пратите нас
Фудбалски клуб Милан уписао се у историјске књиге најбржим голом икада постигнутим у Серији А.

Милан је утакмицу 13. кола италијанског првенства почео поготком у првом минуту, на гостовању Сасуолу нашег Филипа Ђуричића.

И то не само у првом минуту – већ после само 6,2 секунде од почетног судијског звиждука!

Стрелац овог невероватног гола био је португалски нападач Рафаел Леао.

Невероватну ситуацију погледајте ОВДЕ.

Леао је престигао досадашњег рекордера Паола Пођија, који је 2001. године у дресу Пјаћенце затресао мрежу Фиорентине после само 8,1 секунде.

Овим поготком би, поређења ради, био оборен и рекорд Премијере лиге, где је најбржи гол постигао Шејн Лонг прошле године – после само 7,69 секунди.

Што се репрезентативног фудбала тиче, овај гол се може упоредити са поготком Лукаша Подолског, који је у дресу Немачке 2013. матирао чувара мреже Еквадора – после шест секунди.

Ипак, овај гол дефинитивно није најбрже постигнут гол свих времена.

Играч Ал-Хилала, Наваф Ал Абед је 2009. године против Ал-Сухале постигао гол после свега нешто више од две секунде, пошто је шутирао директно са центра терена.

Занимљиво је да је тај меч поништен јер је Ал-Хилал прекршио административна правила, па тај гол стручњаци нису сврстали међу рекордере.

Било је још неколико сличних примера, али Гинисова књига рекорда бележи погодак Рикарда Оливеире. Он је постигао гол после 2,8 секунди за Рио Негро Кепитал, против Сориано Интериора, 26. децембра 1998. године.

Било је и неколико бржих голова од овог, али су они постизани у аматерским или јуниорским првенствима, па се они због тога не рачунају.

Дакле, ово није најбржи гол у историји фудбала, чак и далеко од тога. Али је дефинитивно најбрже постигнут погодак у Серији А, што није мала ствар сама по себи.

Енглези се огрешили о Хрвата и судбину предали „диносаурусу“

Јокановић и Ивић „жртве“ очајног пословања Вотфорда

Шпанци о тзв. Косову: Тим који нема играче из своје земље

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала