Припреме за протест опозиције у Минску: Специјална техника испред Лукашенкове резиденције /видео/

© Sputnik / Viktor TolochkoСпецијална техника пред резиденцијом председника Александра Лукашенка
Специјална техника пред резиденцијом председника Александра Лукашенка  - Sputnik Србија
Пратите нас
Значајан број полицијске специјалне технике довезен је у подручје радне резиденције белоруског председника Александра Лукашенка уочи најављене опозиционе акције протеста, преноси дописник Спутњика.

Према његовим речима, ујутро је примећено значајно полицијско појачање у области стеле „Минск – град херој“ и радне резиденције Лукашенка у Авенији Победника.

Истовремено, присуство белоруских снага безбедности је повећано у микрорејонима Минска уочи планираног недозвољеног скупа опозиције.

Недалеко од резиденције шефа државе паркирано је на десетине полицијских аутомобила, возила са бодљикавом жицом, оклопна возила са системом „Рубеж“, као и минибусеви за превоз припадника полиције.

У центру Минска на Октобарском тргу и тргу Независности ситуација је мирна.

У недељу у белоруској престоници се такође одвија вожња у знак подршке актуелној белоруској власти.

Раније су опозициони Телеграм-канали позвали демонстранте да у недељу изађу на неодобрени масовни догађај - „Марш народног суда“. Последњих недеља протести се одржавају у „дворишном формату“.

Масовни протести опозиције почели су у Белорусији 9. августа, након председничких избора. Према подацима Централне изборне комисије, на изборима је победио актуелни председник Александар Лукашенко са 80,1 одсто освојених гласова. Опозиција није признала резултате избора и сматра да је победила Светлана Тихановска. Осим тога, одржавају се и митинзи присталица Лукашенка, чија је инаугурација одржана 23. септембра. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала