Пронађени нестали младић и девојка

© Фото : Спутњику уступила ГССГорска служба спасавања у ноћној акцији.
Горска служба спасавања у ноћној акцији. - Sputnik Србија
Пратите нас
Аутомобил у ком су били Стефан Русов и Милица Мирјанић, младић и девојка који су нестали у планинама источне Србије, пронађен је на висоравни Брезовица.

Младић и девојка који су нестали у планинама источне Србије, пронађени су у близини висоравни Брезовица, потврђено је из Горске службе спасавања Србије.

Они су откривени недуго након што је нађен њихов аутомобил, на путу, на делу реона Страже, а пронашле су га екипе Горске службе спасавања, објавиле су Новости.

Двоје младих су у добром стању. Како је незванично објавио Блиц, младом пару се заглавио аутомобил, па су преспавали у оближњој колиби.

МУП: Хеликоптери, полицајци и волонтери кључни за проналазак двоје младих

Након целодневне потраге коју је предводило Министарство унутрашњих послова, припадници полиције, Сектора за ванредне ситуације (СВС), хеликоптерска јединице МУП-а, Горске службе спасавања, ловачког друштва из Деспотовца и бројних волонтера, Милица Мирјанић и Стефан Русов, чији је нестанак пријављен 18.12.2020. године, пронађени су неповређени у близини места Брезовица.

Поводом нестанка два лица на територији општине Деспотовац, место Лисине, ангажовани су припадници Сектора за ванредне ситуације у садејству са Дирекцијом полиције, Горском службом спасавања и шумским газдинствима на претрази терена.

У потрази је учествовало укупно 29 припадника Сектора за ванредне ситуације са 11 возила и псом, као и 25 припадника ПУ Јагодина, 4 ПУ Бор, 4 Управе криминалистичке полиције и 2 ПУ Крагујевац.

Такође, припадник СВС био је ангажован и на претрази терена из ваздуха, заједно са припадницима Хеликоптерске јединице који су претражили више локација уз ток реке Ресаве, Кањон реке Ресаве, места Дебели и Јелови поток као и обилазак врха Бењанице, преносе Новости.

Милица Мирјанић (20) и Стефан Русов (27), су у суботу ујутру кренули у раним јутарњим сатима у аутомобилу „пежо 207“ беле боје, београдских регистарских ознака ка излетишту Лисине.

Последњи сигнал са телефона забележен је јуче око 15 сати, код Тупижнице. њихов траг изгубио се у подножју планине Бељаница код Деспотовца, а нестанак су пријавили родитељи.

У потрагу су, поред Горске службе спасавања, били укључени и полицијски хеликоптери, мештани, породица несталих.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала