Путин: Не допустити нарушавање улоге совјетских специјалних служби у поразу нацизма

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Злочини и репресије над совјетским народом никада неће бити  заборављени, важно је супроставити се сваком покушају ревидирања историје, укључујући и нарушавање улоге совјетских специјалних служби у њој, изјавио је председник Русије Владимир Путин.
„Наш заједнички задатак је да се супротставимо сваком покушају прекрајања историје, укључујући прећуткивање или нарушавање улоге домаћих специјалних служби у поразу нацизма, уопште у у осигуравању националне безбедности земље, као и националних интереса наше земље“, изјавио је шеф државе, обраћајући се припадницима руске Спољне обавештајне службе, која данас обележава сто година постојања.

Према његовим речима, Русија памти злочине вршене над народом СССР-а.

„Да, памтимо и, наравно, никада нећемо заборавити трагичне странице 20. века. Никада нећемо заборавити лекције из прошлости, злочине и репресије над сопственим народом“, истакао је председник.

Међутим, како је рекао, „такође је сигурно и то да је ефикасан рад припадника обавештајних служби, који служи закону и националним интересима, увек био и биће изузетно важан за Русију“.

„То је једна од најважнијих гаранција сувереног, демократског, независног развоја нашег мултинационалног друштва, као и његове стабилности пред било којим изазовима“, нагласио је руски лидер.

Руски председник Владимир Путин полаже цвеће на Гроб незнаном јунаку - Sputnik Србија
Путин: Русија претрпела највеће губитке током рата, историјско сећање на хероје ће бити сачувано

Путин је додао да се „у години 75. годишњице Велике Победе, клањамо пред сећањем на све који су водили борце у напад, у јединицима формираних од обавештајаца“.

„Клањамо се пред онима који су се на првој линији фронта борили у најужаренијим тачкама сукоба, бранећи Москву, Лењинград, Стаљинград, борећи се код Курска и на другим најважнијим фронтовима Другог светског рата. Такође се клањамо пред онима који су формирали партизанске одреде и извршавали одговорне задатке у позадини, елиминисали шпијуне, издајнике и диверзанте“, рекао је он.

Путин је данас посетио седиште Спољнообавештајне службе и честитао припадницима органа безбедности професионални празник који се данас обележава у Русији.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала