Америка увела санкције Министарству одбране Русије

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЗастава Русије на згради Министарства одбране у Москви
Застава Русије на згради Министарства одбране у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Америчко Министарство трговине објавило је списак компанија Русије и Кине које, по мишљењу Вашингтона, сарађују са оружаним снагама ове две државе.

Укупно, на списку се налази 58 кинеских и 45 руских компанија.

Од руских ту су и владини ресори - Спољно-обавештајна служба и Министарство одбране. Поред њих на списку се налазе, између осталих, и компаније: „Ростех“, „Хеликоптери Русије“, корпорација „МиГ“, компанија „Сухој“, „Тупољев“, „Оборонпром“, институти „Росатома“ и „Иркут“.

Компаније и организације које су се нашле на америчком списку неће моћи да купују одређене америчке производе и технологије.

„Ростех“ сматра да је укључивање корпорације у санкциони списак америчког Министарства трговине још једна рунда непријатељских акција.

„Већ смо заборавили како је живети без санкција. Према томе, ништа ново. Још једна рунда непријатељских акција и додатни подстицај да радимо још боље", наводе у компанији.

Нешто раније било је најављено увођење санкција онима који су, наводно, умешани у делатности „које су у супротности са националним интересима или интересима САД у међународној политици“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала